Wyróżniamy kilka rodzajów soczewicy, wszystkie o podobnych właściwościach, jednak najpopularniejsza jest czerwona i zielona. W ofercie znajdziemy je zarówno na wagę, jak i w opakowaniach np. 500 g. Soczewica czerwona nie wymaga namaczania przed gotowaniem i łatwo się rozgotowuje. Idealnie sprawdza się w zupach kremach czy sosach. Jej zielona odmiana ma bardzo delikatny smak i po ugotowaniu jest sypka, dlatego może posłużyć jako dodatek do sałatek, past oraz farszów. Soczewica będzie także idealnym składnikiem gulaszy, burgerów, kotlecików, pasztetów oraz dań jednogarnkowych. Dlatego warto ją wprowadzić do menu.
ROSSMANN PROMOCJE 2017 KOSMETYKI 49% TAŃSZE PROMOCJE W ROSSMANNIE
KSW NA NARODOWYM KSW 39 COLOSSEUM TRANSMISJA, GDZIE OGLĄDAĆ NA ŻYWO, ONLINE
WYNIKI LOTTO 22.04.17
UCHO PREZESA 13 NA YOUTUBE KTO ODWIEDZI PREZESA W 13 ODCINKU?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Patrzymy na to, co Manowska pokazuje na urlopie. Niektórzy powiedzą, że to wstyd
- Tak Jacek Zieliński zachował się po śmierci Młynarskiego. Pracowali ze sobą latami
- Dariusz Wieteska jest już po rozwodzie. Znajomy aktora zdradził nam szczegóły!
- Pamela Anderson ma już prawie 60 lat! Oto, jak teraz wygląda. Rezygnuje z silikonu!