ŚLEDZIK ŻUKOWO [MENU, CENY, OPINIE] KUCHENNE REWOLUCJE

(ls)
-Podajecie carpaccio z dzika - pytała z przerażeniem Magda Gessler podczas Kuchennych rewolucji w Śledziku.
-Podajecie carpaccio z dzika - pytała z przerażeniem Magda Gessler podczas Kuchennych rewolucji w Śledziku. TVN/ ŚLEDZIK Żukowo
Już nie Karczma Sidło, tylko Śledzik - taką nazwę dla restauracji przy ul. Gdańskiej w Żukowie wybrała Magda Gessler. Co prawda w lokalu nadal podaje się dziczyznę, ale nie mniejszą rolę odgrywa w MENU śledzik. Zatem jak sama nazwa wskazuje w Żukowie można zjeść mięso z dzika i śledzika. Jak nowe MENU smakuje gościom? Czy odpowiadają im CENY potraw? Jakie są ich OPINIE o Śledziku?

ŚLEDZIK W ŻUKOWIE PO WIZYCIE MAGDY GESSLER

Menu restauracji przy ul. Gdańskiej w Żukowie przeszło ogromną metamorfozę. Nadal serwuje się tam dziczyznę, ale nie na surowo. Po wizycie Magdy Gessler mięso z dzika można zjeść w pierogach. Podawana jest też pieczeń z dzika, a flaki przygotowywane są na dziczyźnie. W odmienionym miejscu przywrócono do łask śledzika i gołąbki

ŻUKOWO: ŚLEDZIK PROPOZYCJE MAGDY GESSLER

  • Flaki wołowe na dziczyźnie z parmezanem W CENIE 16 zł
  • Śledzik w czterech odsłonach na chlebie razowym w cenie 15 zł
  • Pierożki z farszem z ziemniaka fioletowego, sera koziego ze świeżym rozmarynem polane okrasą (8 szt)w cenie 19 zł
  • Gołąbki z czerwonej kapusty z farszem z kaszy pęczak oraz mięsem z dzika, podawane z niokami buraczanymi w cenie 25 zł
  • Pieczeń z dzika w borowikach z buraczkami zasmażanymi i 40zł fioletowymi ziemniakami w cenie 40zł

MENU W RESTAURACJI ŚLEDZIK W ŻUKOWIE

Przystawki

  • Śledź smażony w zalewie octowej, pieczywo, masło w cenie 10, 50zł
  • Galert z łososia, pieczywo, masło w cenie 13 zł
  • Tymbaliki drobiowe, pieczywo, masło w cenie 10 zł

Zupy

  • Rosół wołowy z makaronem w cenie 8 zł
  • Pomidorowa z makaronem w cenie 9 zł
  • Gulaszowa na ostro w cenie 12zł

ŚLEDZIK ŻUKOWO MENU MIĘSNE [CENY]

Wieprzowina

  • Schab faszerowany śliwką wędzoną w sosie własnym, ziemniaki z wody, zestaw surówek w cenie 28 zł
  • Karkówka w marynacie z rozmarynem i czosnkiem, ziemniaki opiekane, zestaw surówek, sos czosnkowy w cenie 24 zł
  • Schab panierowany smażony na smalcu z kapustą zasmażaną, ziemniaki z wody w cenie 24 zł

Drób

  • Kaczka pieczona w pomarańczach z modrą kapustą, ziemniaki opiekane (1/2 kaczki) w cenie 37 zł
  • Zawijaniec drobiowy z farszem z cebuli, podgrzybków w sosie grzybowym, ziemniaki gotowane, zestaw surówek w cenie 25zł
  • Sznycel drobiowy, warzywa blanszowane, ryż z carry w cenie 23 zł

ŚLEDZIK NA SŁODKO, CZYLI DESERY

  • Lody z ciepłymi malinami W CENIE 12zł
  • Panna cotta z ciepłymi owocami leśnymi W CENIE 11 zł
  • Sernik firmowy z brzoskwinią W CENIE 10zł
  • Krem mascarpone z białą czekoladą sorbetem malinowym i sosem jeżynowym W CENIE 13zł

Sałatki

  • Sałatka z grillowaną polędwicą z dzika na miksie sałat, grzybami marynowanymi z dipem miodowo – miętowym posypane siemieniem lnianym w cenie 23 zł
  • Sałatka z kurczakiem grillowanym, oliwki czarne, cebula czerwona, pesto bazyliowe własnego wyrobu w cenie19 zł
  • Sałatka z łososiem sotte na miksie sałat, karczochy, grzyby marynowane, oliwki zielone, jajko gotowane, pestki dyni, słonecznik prażony i vinegrett.

Pierogi

  • Z dzikiem w sosie grzybowym (9 szt.) w cenie 22 zł
  • Z mięsem i okrasą (9 szt.) w cenie 17 zł
  • Ruskie z prażoną cebulą (9 szt.) w cenie17 zł

ŚLEDZIK ŻUKOWO PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [OPINIE]

- Jestem bardzo zadowolona z obsługi i tego, co zamawiałam. Kelnerzy byli bardzo sympatyczni, a jedzenie było bardzo smaczne. co do ceny - przyzwoita -relacjonuje swoją wizytę w Śledziku pani Kasia.

-Pierogi z mięsem dzika wyśmienite!- mówi pan Krzysztof. -Uwielbiam dziczyznę, ale nie potrafię jej sam przyrządzić. W tym wydaniu jest znakomita. Palce lizać.

-Nie lubię flaków, śledzia i chyba nie mam odwagi zjeść dzika -mówi pani Aneta, która odwiedziła Śledzika po Kuchennych Rewolucjach. - Kucharz nie trafił w mój gust i smak, dlatego zamówię sałatkę z kurczakiem.

Wideo

Komentarze 62

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

O
Ola
Właścicielka strasznie irytująca, bardzo wrażliwa i zachowywała się tak jakby nic nie rozumiała. Najbardziej żenujące było jak zaprzeczała zmianie menu. Dziwna, egzaltowana - takie wnioski wysnułam oglądając odcinek ale jaka jest naprawdę tego nie wiem. Nawet jakby tam było dobre jedzenie nie poszłabym tam.
g
grodzik
Jestem pelna podziwu dla Pani Gessler, oraz jestem jej fanka, ale ta sytuacja nie zostala rozwiazana. Czekam na odp
s
syf
nie polecam
s
smakosz
W chlewie u tesciowej lepiej bym pojadł a na pewno brzuch nie bolał i te gazy
j
ja
właścicielki córeczka w komentarzach
A
Anonimka
ta właścicielka widać że jest problematyczna Magda chciała jej pomóc i miała dobrego kurzacha który się zwolnił na pewno z winy pani Ilony.
Ta rewolucja nie została zaliczona przez Magdę ponieważ wychodząc z tamtąd sama powiedziała że nie ma tam kuchni i nie może tej restauracji polecić ponieważ dania są słabe..i wg mnie Magda miała we wszystkim racje.
e
ewela
Wlascicielka taka jaka widzielismy w programie nadeta jak balon , pomyslalam moze jedzenie bedzie ok ale tez to chyba jeszcze gorsze Nie wroce nigdy chocby nie bylo innych knajp na calym swiecie MASAKRA!!!!!!!
J
Jarek
Baba nawiedzona, niereformowalna. Ta jej córeczka to piąte koło u wozu, po co ona w ogóle tam jest? Obie nie mają sobie nic do zarzucenia. Ludzie którzy chcą coś poprawić są tam traktowani jak zło. Istna komedia. Współczucia dla ludzi którzy tam "pracują" - bo przy takim traktowaniu za 200 zł miesięcznie to ja bym tej właścicielce napierdział w pysk.
K
Konia wali
Jestes zboczek ze patrzysz na zwisy a moze bys chciał bababarabaa
M
Moli
Pani kelnerka bardzo mloda i bardzi miła. Jedzenie średnie.flaki za słone i nie wiem gdzie był dzik :-) Słyszałam, obok jak pani komentowała, że rosół taki slony, że nie mozna jeść. Surowki niedoprawione, młoda kapusta tylko pokrojona, zero przypraw.
g
gosc
bylam w restauracji sledzik/sidlo/ w zukowie i jedzenie ktore zamowiwlismy bylo pyszne dobrze ze zarezerwowalismy stolik bo bylby problem rosol goracy a placek po cygansku poezja bylo nas wiecej osob w tym rowniez dzieci i wszystkim smakowaly potrawy ktore zamowilismy /a kazdy z nas mial inna potrawe /polecam nie wiem czemu ludzie maja tyle jadu w sobie jak mi cos nie smakuje to poprostu tam nie wracam a nie oczerniam
s
spragniony jedzenia.
Przejeżdżając przez Żukowo , zauważyliśmy reklamę o rewolucjach pani Magdy Gessler w pobliżu drogo często uczęszczanej w kierunku na Gdańsk. Ponieważ byliśmy bardzo głodni zafundowaliśmy sobie " Flaki na wywarze z dzika". Niestety oprócz szalonej ilości warzyw flaków trzeba było się doszukiwać.Cena wcale nie taka atrakcyjna. Obsługa zdziwiona trochę zapytaniami o pobyt i rewolucję pani Gessler. Myślę ,ze nie na tym ma polegać rewolucja kuchenna. Czy reklama jest zgodna z umową i rzeczywistością. Nie polecam nikomu tego lokalu o nazwie " Śledzik". Będziecie zawiedzeni.
V
Viola
Po obejrzeniu odcinka Kuchennych Rewolucji nigdy tam nie zajade. Mozna otruc sie jadem I zolcia. Chora baba. Tragedia z obrzydzeniem
S
Smakosz
To już tragedia żeby włożyć do napoju stary miękki liść mięty chyba z innej szklanki.krem mascarpone rozmazany na talerzu niewiadomo co jesz.a przede wszystkim nie ma gołąbków w czerwonej kapuście.żenada a kelnerki tragedia
p
przyjezdna
Nigdy nie oceniałam restauracji, bo jak wiadomo raz jest lepsze jedzenie, obsługa itd. Natomiast to co oferuje ta restauracja jest poniżej krytyki. Obsługa beznadziejna. Panie stające za barem po prostu na glos komentowały jacy to klienci sa wybredni. Dodam, że pani zapisała złe zamówienia, po czym byli zdziwieni, że ja jednak poczekam na to które zamawiałam. Kazali na siebie czekać 1,5 godziny i przynieśli coś co miało być mięsem drobiowym a smakowało jak podeszwa. Nie wiem jakim to beztalenciem trzeba być, żeby spieprzyć drób. Nie wspomnę, że mąż dostał skisnięte flaki specjał Pani Magdy. Oczywiście pani kelnerka przyznała, że maja prawo skisnąć, gdyż sa przechowywane w podgrzewaczach. ...Pierwszy i ostatni raz odwiedziłam tą restaurację. Pani Magdo i proszę na przyszłość dobrze lokować swoje oczekiwania co do dobrych restauratorów, bo niektórzy to tylko wstyd przynoszą ...tak jak ta restauracja wraz z personelem.
Dodaj ogłoszenie