Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Roladki z ciasta francuskiego, parówki w cieście i zapiekanka z pomidorami i inne słone przekąski idealne na imprezę. Oto szybkie przepisy

BLUM
Roladki z ciasta francuskiego to jedna z najpopularniejszych słonych przekąsek na ciepło z ciasta francuskiego. Sprawdź więcej pomysłów na słone przekąski.
Roladki z ciasta francuskiego to jedna z najpopularniejszych słonych przekąsek na ciepło z ciasta francuskiego. Sprawdź więcej pomysłów na słone przekąski. Pixabay
Roladki z szynką i serem, zapiekane parówki, ślimaczki carbonara to tylko niektóre z przekąsek, które możemy zrobić z ciasta francuskiego. Jest ono łatwo dostępne i niedrogie, więc idealnie nadaje się na przygotowanie szybkich i prostych przekąsek na imprezę. Oczywiście ciasto francuskie idealnie sprawdzi się też do słodkich wypieków.

Przekąski na sylwestra z ciasta francuskiego. Sprawdź te przepisy!

Ciasto francuskie dostępne niemal w każdym sklepie daje wiele możliwości na szybkie przekąski na imprezę lub spotkanie ze znajomymi. Można z niego szybko i bardzo prosto przygotować zarówno słone jak i słodkie wypieki.

Jak zrobić popularne roladki z serem i szynką z ciasta francuskiego? Co jest potrzebne do przygotowania parówek w cieście? Czym można nadziać zapiekanki z ciasta francuskiego? Wykonanie tych przekąsek jest bardzo proste. Poniżej podajemy przepisy.

Przekąski z ciasta francuskiego - proste przepisy

Szybkie i łatwe w wykonaniu słone przekąski na Sylwestra znajdziesz w galerii zdjęć:

Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem

Roladki z ciasta francuskiego nadziane szynką i serem to jedne z popularniejszych słonych przekąsek przygotowywanych na imprezy. Zamiast szynki dla osób nie jedzących mięsa można użyć jedynie sera lub warzyw. Wykonanie roladek jest dziecinnie proste.

Roladki z szynką - składniki

  • Paczka ciasta francuskiego
  • Łyżka ketchupu lub przecieru pomidorowego
  • 5-6 plasterków sera żółtego
  • 5-6 plasterków wędliny (może być szynka wieprzowa lub drobiowa według uznania)
  • oregano

Opcjonalnie:

  • Około połowa papryki czerwonej lub peperoni
  • Kukurydza z puszki

Roladki z ciasta francuskiego - sposób wykonania

  1. Nastaw piekarnik na 180 stopni Celsjusza (najlepiej góra-dół, można piec w termoobiegu).
  2. Rozwiń ciasto francuskie z folii na blacie i posmaruj ketchupem, ale omijaj brzegi, tak by ciasto się zlepiło. Następnie ułóż plasterki sera i szynki. Dopraw oregano.
  3. Jeśli zdecydujesz się na dodatkowe składniki takie jak papryka czy kukurydza również ułóż je na cieście.
  4. Zwijaj roladę od szerszego boku ciasta (tak jak struclę) i zlep delikatnie boki.
  5. Pokrój rolkę na plasterki grubości około 1-1,5 cm i ułóż na blaszce. Piecz około 15-20 minut, tak aby ciasto się zarumieniło.

Słone przekąski z ciasta francuskiego

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany