Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Restaurant Week przedłużony do 3 października - bo jesienna edycja cieszy się dużym zainteresowaniem gości ZDJECIA

Magdalena Jach
Magdalena Jach
Jesienna edycja kulinarnego festiwalu Restaurant Week cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem gości. W Łodzie chętnie odwiedzają lokale, które serwują wyszukane, popisowe dania - przystawkę, danie główne i deser.

RESTAURANT WEEK przedłużony do 3 PAŹDZIERNIKA!

Jeśli ktoś nie zdążył jeszcze wziąć udziału w Festiwalu Najlepszych Restauracji - nic straconego. Ze względu na duże zainteresowanie gości i prośby o wydłużenie, jesienna edycja Restaurant Week potrwa do 3 października!

Najlepsze restauracje z kilkunastu regionów Polski zapraszają gości na popisowe trzydaniowe menu #SpozaKarty w dodatkowym terminie 27.09 - 3.10. W cenie 59 zł (do -50%) znajdzie się też prezent od partnerów festiwalu. Rezerwacje trwają w aplikacji http://app.rclb.pl i na stronie http://restaurantweek.pl.

- Zgodnie z hasłem #FoodMustGoOn!, które towarzyszy jesiennej edycji Festiwalu, nie przerywamy jedzenia, a nawet je przedłużamy! Otrzymaliśmy bardzo pozytywny odzew i liczne prośby gości o wydłużenie Festiwalu. Dlatego zdecydowaliśmy się wydłużyć jesienną edycję o 7 dni, aż do 3 października. Dzięki temu Goście będą mieli szansę na odwiedzenie jeszcze większej liczby restauracji oraz spróbowanie unikalnych dań przygotowanych specjalnie na Restaurant Week przez top szefów - zaznacza Ewa Pawella, Marketing Director Restaurant Club.

W przedłużonej edycji Festiwalu swój udział zadeklarowały restauracje m.in. z Krakowa, Warszawy, Wrocławia, Trójmiasta, Poznania, Łodzi, Szczecina, Białegostoku czy Śląska. Wśród nich m.in. białostocka Atmosfera, krakowska Sobremesa, łódzka Przędzalnia, a także warszawska Aruba, Deska i Kreska czy Rest. Baczewskich. Do 3 października będzie można spróbować unikalnych dań, których nie znajdziemy w regularnym menu. Kaczka z musem z pietruszki i dymem czereśniowym, gołąbki w liściach winogron czy muszle św. Jakuba z kiszonkami to zaledwie kilka spośród wielu propozycji od najlepszych Chefów. Przedłużona edycja Restaurant Week będzie więc doskonałą okazją do odkrywania nowych smaków oraz klimatu restauracji!

Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru dostępny jest w specjalnej cenie 59 zł. Każdy pełnoletni gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water, który stanowi idealne połączenie smaków. Wsparcie dla otwarcia restauracji przekazała w tej edycji marka Coca-Cola. Wszystkie uczestniczące restauracje otrzymały za darmo napój Coca-Cola Zero Cukru, który będzie sprzedawany za 5 zł. Kwota ta w całości trafi na konto restauracji.

W aplikacji https://app.rclb.pl i na stronie www.RestaurantWeek.pl dostępne są już rezerwacje na przedlużony Festiwal. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu.

Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Restaurant Week pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność w restauracjach ograniczona jest do minimum.

Rezerwacje: https://app.rclb.pl lub www.RestaurantWeek.pl

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany