To tylko część dań, które były serwowane w jednodniowej restauracji, która w sobotę działała na I piętrze kamienicy przy ul. Rewolucji 1905 r. 9, w siedzibie Łódzkiej Chorągwi Harcerzy Związku Harcerstwa Rzeczypospolitej. Miejsce to zaaranżował 22-letni Damian Marchlewicz, na co dzień pracujący jako kucharz w restauracji z kuchnią teksańsko-meksykańską w Warszawie.
Jednodniowa restauracja, czyli z j. angielskiego Restaurant Day, to akcja zapoczątkowana przez mieszkańców Finlandii w 2011 r. Od tej pory odbywa się co kilka miesięcy w wielu krajach na świecie, w mieszkaniach, biurach, parkach i ogrodach. W Polsce odbyła się po raz pierwszy w maju br. Następnie kontynuowano ją w sierpniu. Obecna edycja jest trzecią z kolei. Zgodnie z zasadami jednodniowej restauracji, dania w niej serwowane muszą być domowe, przygotowane własnoręcznie i na miejscu.
ZOBACZ FILM - Restauracja na jeden dzień |
Strefa Biznesu: Inflacja będzie rosnąć, nawet do 6 proc.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kubicka na ostatniej prostej przed porodem. Takiej jej jeszcze nie widzieliście
- Izabela Trojanowska wywraca oczami na pytanie o wiek. Słusznie się oburzyła?
- Maciej Zakościelny przyznał się do uzależnienia. Wyznał wszystko przed kamerą
- Miliarder Omeny Mensah przebrał się za mandarynkę! Projektant gwiazd ocenia [ZDJĘCIA]