Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pierożki włoskie z Truszczanka...

Przepisy na regionalne potrawy od koła gospodyń wiejskich. Sprawdzone przepisy na smaczne dania

Pierożki włoskie z Truszczanka

Składniki na farsz: 400 g piersi z kurczaka, 100 g sera feta, sól, pieprz, czosnek, natka pietruszki.
Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki, sól, 2/3 letniej wody.

Przygotowanie: Mięso ugotować w niewielkiej ilości wody z przyprawami. Po wystygnięciu drobno posiekać, dodać fetę i wyrobić farsz. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól, zrobić wgłębienie i stopniowo dodają wodę wyrobić ciasto aż będzie miękkie i elastyczne. Rozwałkować je na cienkie placki i małą szklanką wycinać koła. Farsz nałożyć łyżeczką i i dokładnie zalepić brzegi. Gotować w dużej ilości słonej wody ok. 4-5 minut. Gotowe pierożki polać roztopionym masłem i posypać natką.

Zobacz również

VII Bieg Biało-Czerwonych - Lipno 2024. Zobaczcie zdjęcia z zawodów

VII Bieg Biało-Czerwonych - Lipno 2024. Zobaczcie zdjęcia z zawodów

Anulowała paragony i cofała transakcje. Kobieta ukradła 30 tys. złotych!

Anulowała paragony i cofała transakcje. Kobieta ukradła 30 tys. złotych!

Polecamy

To początek końca wielkiej ery sukcesów Red Bulla w Formule 1

To początek końca wielkiej ery sukcesów Red Bulla w Formule 1

Polak walczy o półfinał debla. Wymagające zadanie w prestiżowym turnieju

Polak walczy o półfinał debla. Wymagające zadanie w prestiżowym turnieju

Na "jedynce" Prawa i Sprawiedliwości znany łódzki polityk

Na "jedynce" Prawa i Sprawiedliwości znany łódzki polityk