Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kapusta z grochem po rozprzańsku...

Przepisy na regionalne potrawy od koła gospodyń wiejskich. Sprawdzone przepisy na smaczne dania

Kapusta z grochem po rozprzańsku

Składniki: kg kiszonej kapusty, 500 g grochu łupanego, 2 średnie ziemniaki, 3 łyżki margaryny lub masła, sól, pieprz, maggi, 150 g boczku na okrasę

Przygotowanie: Kapustę płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy ok 45 min, do miękkości. Płuczemy groch, zalewamy wrzątkiem, pozostawiamy na 10 minut i potem odcedzamy. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. W połowie gotowania grochu dodajemy obrane i pokrojone ziemniaki i gotujemy, aż wszystko będzie miękkie a woda odparuje. Doprawiamy solą, pieprzem, tłuczemy i dodajemy do ugotowanej i odcedzonej kapusty. Dodajemy margarynę lub masło, doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy okrasę

Zobacz również

Dzień Flagi RP w Jarosławiu. Zobacz zdjęcia z uroczystości

Dzień Flagi RP w Jarosławiu. Zobacz zdjęcia z uroczystości

Święto flagi w Staszowie. Centrum miasta przybrane w biało-czerwone barwy (ZDJĘCA)

Święto flagi w Staszowie. Centrum miasta przybrane w biało-czerwone barwy (ZDJĘCA)

Polecamy

Ukraińcy dostali instrukcje zachowań w trakcie igrzysk wobec Rosjan i Białorusinów

Ukraińcy dostali instrukcje zachowań w trakcie igrzysk wobec Rosjan i Białorusinów

Wyciekły dane z popularnej platformy sprzedażowej. Jest zawiadomienie do prokuratury

Wyciekły dane z popularnej platformy sprzedażowej. Jest zawiadomienie do prokuratury

Jesteś przygotowany do matury z polskiego 2024? Rozwiąż quiz i sprawdź, co powtórzyć

Jesteś przygotowany do matury z polskiego 2024? Rozwiąż quiz i sprawdź, co powtórzyć