MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Winą "opadania" masy serowej w serniku jest zbyt wysoka...
fot. Pixabay

Prosty i szybki przepis na wilgotny i puszysty sernik. Idealny na wielkanocny stół! 30.03.2024

Dlaczego sernik pęka i opada?

Winą "opadania" masy serowej w serniku jest zbyt wysoka temperatura pieczenia i moment wyjęcia z piekarnika. Należy pamiętać, aby sernik piec w odpowiedniej temperaturze i nie wyciągać go za szybko. Sernik po upieczeniu należy trzymać jeszcze około pół godziny w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Dopiero wtedy można otworzyć szerzej piekarnik, a blaszkę wyciągnąć dopiero letnią.

Zobacz również

Tadej Pogacar zwycięzcą niedzielnego etapu Giro d'Italia

Tadej Pogacar zwycięzcą niedzielnego etapu Giro d'Italia

Koncerty, wystawy, imprezy w Toruniu i okolicy, 20 - 24 maja 2024. Co, gdzie, kiedy?

Koncerty, wystawy, imprezy w Toruniu i okolicy, 20 - 24 maja 2024. Co, gdzie, kiedy?

Polecamy

Fran Alvarez przed meczem Widzewa z Lechem

Fran Alvarez przed meczem Widzewa z Lechem

ŁKS jest w trakcie przeceny. Oto, co wymyśliły tęgie głowy z al. Unii

ŁKS jest w trakcie przeceny. Oto, co wymyśliły tęgie głowy z al. Unii

Putin o propozycji olimpijskiego rozejmu Macrona: „Tą drogą daleko nie zajdziemy”

Putin o propozycji olimpijskiego rozejmu Macrona: „Tą drogą daleko nie zajdziemy”