4. JABŁKA
Owoce i warzywa warto jeść zawsze, ale najlepiej wybierać te organiczne. Jeśli nie możemy kupić ekologicznych produktów, wybierajmy w supermarketach te uprawiane konwencjonalnie, które cechują się najniższą zawartością pestycydów. Warto też pamiętać o dokładnym myciu owoców i warzyw bezpośrednio przed spożyciem.
5. BRZOSKWINIE
Owoce i warzywa warto jeść zawsze, ale najlepiej wybierać te organiczne. Jeśli nie możemy kupić ekologicznych produktów, wybierajmy w supermarketach te uprawiane konwencjonalnie, które cechują się najniższą zawartością pestycydów. Warto też pamiętać o dokładnym myciu owoców i warzyw bezpośrednio przed spożyciem.
6. GRUSZKI
Owoce i warzywa warto jeść zawsze, ale najlepiej wybierać te organiczne. Jeśli nie możemy kupić ekologicznych produktów, wybierajmy w supermarketach te uprawiane konwencjonalnie, które cechują się najniższą zawartością pestycydów. Warto też pamiętać o dokładnym myciu owoców i warzyw bezpośrednio przed spożyciem.
7. WIŚNIE
Owoce i warzywa warto jeść zawsze, ale najlepiej wybierać te organiczne. Jeśli nie możemy kupić ekologicznych produktów, wybierajmy w supermarketach te uprawiane konwencjonalnie, które cechują się najniższą zawartością pestycydów. Warto też pamiętać o dokładnym myciu owoców i warzyw bezpośrednio przed spożyciem.