Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
4. Parówki w sosie chrzanowym lub pomidorowym...
fot. Fot. NAC

Obrzydlistwa na talerzu rodem z PRL? Dziś już nikt tego nie je! A kiedyś tak nam smakowało...

4. Parówki w sosie chrzanowym lub pomidorowym
Przemilczmy. Zostawmy tylko „przepis na parówki” technologów żywności, jaki powstał w PRL:
mięso wołowe 7,5 kg
emulsja skórkowa (skórka zmielona z wodą i lodem) 20 kg
miazga kostna 15 kg
tłuszcz drobiowy 15 kg
białko zwierzęce w proszku 5 kg
polifosforan 1 kg
wyciąg z glonów morskich 1 kg
barwnik chemiczny 0,4 kg
środek zapachowy 0,3 kg
aromat solankowy 0,2 kg
tekstura 1 kg
mąka ziemniaczana 4 kg
woda
sztuczne osłonki

Zobacz również

Tego boi się Europa. Sondaż nie zostawia złudzeń

Tego boi się Europa. Sondaż nie zostawia złudzeń

Pożar mieszkania przy ul. Chopina w Gliwicach. Spaleniu uległo pomieszczenie kuchenne

Pożar mieszkania przy ul. Chopina w Gliwicach. Spaleniu uległo pomieszczenie kuchenne

Polecamy

Marcin Matysiak, trener piłkarzy ŁKS: Wiemy już, jaka czeka nas sportowa przyszłość

Marcin Matysiak, trener piłkarzy ŁKS: Wiemy już, jaka czeka nas sportowa przyszłość

Czy „Polska Księżniczka” zostanie królową Rio de Janeiro? O której i gdzie oglądać?

Czy „Polska Księżniczka” zostanie królową Rio de Janeiro? O której i gdzie oglądać?

Trener Warty Poznań przed meczem z Widzewem ZOBACZ WIDEO

Trener Warty Poznań przed meczem z Widzewem ZOBACZ WIDEO