5/11
Schłodzone ciasto podziel na dwie części. Pierwszą rozwałkuj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek czekoladowy. Krok 3

Schłodzone ciasto podziel na dwie części. Pierwszą rozwałkuj i przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.

6/11
Posmaruj ciasto powidłami śliwkowymi. Drugie ciasto...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek czekoladowy. Krok 4

Posmaruj ciasto powidłami śliwkowymi. Drugie ciasto rozwałkuj na kształt blaszki i przełóż na wierzch mazurka. Ponakłuwaj je widelcem w kilku miejscach, by równo rosło.

7/11
Piecz ciasto w 180 stopniach przez około pół godziny. Gotowe...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek czekoladowy. Krok 5

Piecz ciasto w 180 stopniach przez około pół godziny. Gotowe wyjmij z blachy i wystudź.

8/11
Przygotuj polewę: w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek czekoladowy. Krok 6

Przygotuj polewę: w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę mleczną, czekoladę gorzką i masło. Polej mazurka polewą i udekoruj bakaliami.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Piłkarze ŁKS zamkną przedostatnią kolejkę ekstraklasy. Bobek odejdzie?

Piłkarze ŁKS zamkną przedostatnią kolejkę ekstraklasy. Bobek odejdzie?

Piękne kreacje uczestniczek Festiwalu Filmowego w Cannes.  Zobaczcie ZDJĘCIA

Piękne kreacje uczestniczek Festiwalu Filmowego w Cannes. Zobaczcie ZDJĘCIA

TOP 15. Najtańsze auta spalinowe na polskim rynku

TOP 15. Najtańsze auta spalinowe na polskim rynku

Zobacz również

Joachim Zeiske z "Gogglebox" już tak nie wygląda ZDJĘCIA. Ostro przypakował!

Joachim Zeiske z "Gogglebox" już tak nie wygląda ZDJĘCIA. Ostro przypakował!

Piękne kreacje uczestniczek Festiwalu Filmowego w Cannes.  Zobaczcie ZDJĘCIA

Piękne kreacje uczestniczek Festiwalu Filmowego w Cannes. Zobaczcie ZDJĘCIA