Kruche ciastka z marmoladą
Takie ciasteczka to dla wielu smak dzieciństwa. Są delikatne, maślane i idealnie słodkie. Zobacz, jak przygotować wyśmienite kruche ciastka z marmoladą. Kliknij w galerię. Przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Kruche ciastka z marmoladą. Przepis
Takie ciasteczka to idealny dodatek do kawy i herbaty. Smakują wyśmienicie i pięknie wyglądają. Ich przygotowanie z moimi wskazówkami nie powinno sprawić trudności. Pod każdym zdjęciem w galerii znajdziesz opis kolejnych kroków wykonania przepisu.
Kruche ciastka z marmoladą. Krok 1
Przygotowanie ciastek zacznij od posiekania zimnego masła z mąką. Możesz to zrobić nożem lub specjalną siekaczką do przygotowywania kruchego ciasta.
Kruche ciastka z marmoladą. Krok 2
Następnie dodaj pozostałe składniki czyli żółtka, proszek do pieczenia, cukier i wanilię. Dodaj także dwie łyżki zimnej wody. Zagnieć ciasto w kulę. Jeśli nadal jest za suche to dodaj jeszcze łyżkę wody. Staraj się zagniatać ciasto szybko, by nie rozpuścić masła od ciepła rąk.