Krem selerowo-gruszkowy z grzanką ziołową i oliwą, kieszeń drobiowa z mozzarellą i suszonymi pomidorami, papryka faszerowana mięsem i ryżem – to tylko niektóre z dań, jakie w poniedziałek serwowane były w restauracji przy szkolnym warsztacie w łódzkim „Gastronomiku” przy ul. Sienkiewicza. Można tam zamówić także dania na wynos.
ZOBACZ MENU I CENY, KLIKNIJ DALEJ
Szkoła zdecydowała się na jej uruchomienie w reżimie sanitarnym. Ucieszyło to okolicznych mieszkańców oraz pracowników pobliskich firm, którzy chętnie wpadali tam zawsze na obiad. Co ich przyciąga? Codziennie gotowane świeże potrawy, zarówno dla entuzjastów mięsa, jak i dań jarskich. W menu królują sezonowe warzywa i owoce. Można też liczyć na coś słodkiego oraz kawę i herbatę. Atutem są też ceny. Np. wspomniana już kieszeń drobiowa kosztowała 8,50 zł i była to najdroższa pozycja w jadłospisie.
ZOBACZ MENU I CENY - KLIKNIJ DALEJ
Co można zamówić?
Pierogi z mięsem 6 zł,
kluseczki serowe z bitą śmietaną i cynamonem 5 zł
papryka faszerowana 5 zł
Zupy (barszcz ukraiński) są po 4,50-5 zł, a
dodatki w postaci ziemniaków, kaszy bur gur, warzyw gotowanych czy surówek – 3-3,50 zł za porcję.
Ciasto jogurtowe z galaretką 3,5zł
Kawa 4,5zł
Herbata 3zł
Codziennie uczniowie gotują coś innego, ale ceny pozostają niezmienne.