1/9
Ślimaczki cynamonowe
Domowe ślimaczki cynamonowe to znakomity wypiek na jesień. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć etapy przygotowania.
2/9
Suche składniki na ślimaczki cynamonowe
Suche składniki, poza solą, należy dokładnie wymieszać. Następnie w robocie kuchennym należy zagnieść ciasto drożdżowe, powoli wlewając mleko z rozpuszczonym masłem i cukrem. Po czasie należy dodać rozkłócone jajko i żółtko oraz szczyptę soli.
3/9
Zagniecione ciasto na ślimaczki cynamonowe
Zagniecione ciasto należy przełożyć do miski oprószonej mąką pszenną lub wysmarowanej masłem. Takie ciasto powinno być odstawione na 1,5 godziny do wyrośnięcia.
4/9
Wyrośnięte ciasto na ślimaczki cynamonowe
Wyrośnięte ciasto powinno podwoić objętość.