5/14
Ciasto z rabarbarem i budyniem. Krok 3
Następnie umyj i osusz rabarbar. Pokrój go na kawałki.
Zrób budyń - z porcji mleka odlej szklankę, a resztę zagotuj z cukrem. W odłożonym mleku rozpuść proszek budyniowy i wlej całość do gotującego się mleka. Mieszaj, aż ponownie się zagotuje i zdejmij z ognia.
6/14
Ciasto z rabarbarem i budyniem. Krok 4
Porcję ciasta z lodówki rozwałkuj na kształt prostokątna i przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp ciasto rabarbarem.
7/14
Ciasto z rabarbarem i budyniem. Krok 5
Na rabarbar wylej jeszcze ciepły budyń. Rozprowadź go równą warstwą po całym cieście.
8/14
Ciasto z rabarbarem i budyniem. Krok 6
Na koniec zetrzyj ją na tarce ciasto z zamrażalnika, na większych, tzw. jarzynowych oczkach. Taką kruszonką posyp równomiernie wierzch ciasta.