Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do kwaśnej zupy warto dodać około pół łyżeczki sody...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak uratować przesoloną zupę, skwaśniały rosół, zwarzony majonez, przypalony obiad? Poznaj kuchenne sztuczki naszych babć

Jak uratować skwaśniały rosół?

Do kwaśnej zupy warto dodać około pół łyżeczki sody oczyszczonej, która zniweluje kwaśny smak. Innym często zalecanym sposobem jest dolanie około pół szklanki wody i dodanie zahartowanej śmietany. Ten zabieg pozwoli złagodzić kwaśny smak.

Zobacz również

Polska królowa Madrytu. Zdetronizowała Arynę i śrubuje niesamowite rekordy [WIDEO]

Polska królowa Madrytu. Zdetronizowała Arynę i śrubuje niesamowite rekordy [WIDEO]

Pięć goli i porażka lidera. Skrót meczu Stal - Jagiellonia

Pięć goli i porażka lidera. Skrót meczu Stal - Jagiellonia

Polecamy

Wisła zagra w el. Ligi Europy. "Nie potraktujemy tego jak wycieczki turystycznej"

ROZMOWA
Wisła zagra w el. Ligi Europy. "Nie potraktujemy tego jak wycieczki turystycznej"

Świątek i Sabalenka o krok od wyjątkowego rekordu

Świątek i Sabalenka o krok od wyjątkowego rekordu

Ile na komunię 2024? Ile od chrzestnych, dziadków, rodziny i pozostałych gości?

Ile na komunię 2024? Ile od chrzestnych, dziadków, rodziny i pozostałych gości?