1/7
Fasolka szparagowa
Fasolka szparagowa to pyszny i zdrowy dodatek do obiadu. Kliknij galerię i dowiedz się, jak ją przygotować.
2/7
Fasolka szparagowa na desce
Fasolka szparagowa zielona i żółta to pyszny dodatek do wielu sezonowych dań. Warto wprowadzić ją do naszej diety także ze względu na wartości zdrowotne. Ma dużo błonnika i jest lekkostrawna.
3/7
Ugotowana fasolka
Fasolkę można jeść na przekąskę, dodać do sałatek czy gulaszu. Świetnie smakuje polana podrumienioną na maśle bułką tartą lub polana klasycznym sosem winegret.
4/7
Zdrowa fasolka szparagowa
Zarówno żółta jak i zielona fasolka szparagowa jest bardzo łatwa do przygotowania. Należy ją jedynie umyć i odciąć jej oba końce. Może to zająć sporo czasu, szczególnie jeśli przygotowujesz porcję dla całej rodziny.