Składniki (na 2 porcje):
50 g świeżych kurek
łyżka masła
4 plasterki szynki parmeńskiej
opakowanie gofrów
starty parmezan
100 g twarogu półtłustego
10 listków bazylii
3 łyżki śmietany 12%
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kurki dokładnie umyć. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć grzyby na małym ogniu aż zmiękną. W trakcie smażenia w miseczce wymieszać twaróg ze śmietaną i drobno posiekaną bazylią. Doprawić solą i pieprzem. Gofry zagrzać w piekarniku, aż delikatnie się zarumienią. Wyłożyć na talerze. Kurki wyłożyć na papier, by osuszyć je z tłuszczu. Jedną stronę gofra posmarować twarożkiem bazyliowym, na wierzch położyć kurki. Zetrzeć parmezan na ciepłe grzyby, a na końcu położyć złożone na pół plastry szynki parmeńskiej. Całość przykryć drugim, ciepłym gofrem.
ŻONA KAROLA BIELECKIEGO [ZDJĘCIA] KAROL BIELECKI ŻONA
Wypadek Holenderki, Annemiek van Vleuten. Koszmarny wypadek kolarki w Rio [WIDEO]
STARTY POLAKÓW NA OLIMPIADZIE W RIO 2016. KIEDY WYSTĘPY POLAKÓW, KIEDY STARTUJĄ POLACY
Olimpiada w Rio. Kiedy grają Polacy. Harmonogram
ZOBACZ TEŻ FILM - Wielki pożar na Maderze (autor x.news/STORYFUL)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Hakiel złożył ukochanej arabską przysięgę miłości! Poznali się 6 miesięcy temu...
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji