DZIKIE WINO [ŚWINKA I RYBKA] REDA W KUCHENNYCH REWOLUCJACH GESSLER

opr. (LS)
DZIKIE WINO [ŚWINKA I RYBKA] REDA W KUCHENNYCH REWOLUCJACH GESSLER Paweł Łacheta
Przy ul. Wejherowskiej w Redzie mieści się restauracja Dzikie Wino. - kolejny cel KUCHENNYCH REWOLUCJI MAGDY GESSLER. Choć Dzikie Wino nie ma najgorszej opinii wśród mieszkańców Redy, to właściciele lokalu liczą straty. Czy metamorfoza, której dokona Magda Gessler, odwróci tę sytuację? Czy Świnka i Rybka odniesie sukces w redzie? Wreszcie, czy menu Świnki i Rybki, czyli dawnego Dzikiego Wina zasmakuje gościom?

DZIKIE WINO [ŚWINKA I RYBKA] REDA W KUCHENNYCH REWOLUCJACH GESSLER

Dzikie Wino to interes rodzinny. Jego pomysłodawczynią była żona pana Stanisława, która- jeszcze zanim zakończono budowę Dzikiego Wina-zmarła. Biznes przejął wdowiec oraz jego dzieci. Po pewnym czasie do ekipy zarządzających restauracją dołączyła partnerka Stanisława. Choć kierowników przybywało, brakowało rąk do pracy. Wszyscy chcieli rządzić, ale nikt nie widział kurzu i brudu czającego się pod stolikami, w kuchennych szafkach i szufladach. Największym problemem są jednak restauracyjne długi Dzikie Wino ma sporo do spłacenia. Pracownicy nie mają wypłacanych pensji.

DZIKIE WINO [ŚWINKA I RYBKA] REDA W KUCHENNYCH REWOLUCJACH GESSLER

Właściciele Dzikiego Wina są im winni po kilkanaście tysięcy złotych.Najgorsze jednak, że pan Stanisław nie widzi swoich błędów.
Poza kamerami Kuchennych Rewolucji właściciel prosi pracowników, żeby nie mówili całej prawdy.
-Piszcie 1/4 tego, co wam wiszę. -prosił Personel dzikiego Wina.

DZIKIE WINO [ŚWINKA I RYBKA] REDA W KUCHENNYCH REWOLUCJACH GESSLER

W kuchni Magda Gessler przyjrzała się brudnym i popalonym patelniom, na których kucharze przygotowywali potrawy gościom.
-Nie miałbym na czym smażyć. -przyznał z pokorą kucharz Dzikiego Wina.
-Nikt z nich nie jest traktowany z szacunkiem. -wskazywała na pracowników Dzikiego Wina Magda Gessler.-Pan najpierw ureguluje sytuacje z ludźmi, a później ja będę robiła rewolucję. -zapowiedziała znana restauratorka.

DZIKIE WINO [ŚWINKA I RYBKA] REDA W KUCHENNYCH REWOLUCJACH GESSLER

W kuchni Magda Gessler przyjrzała się brudnym i popalonym patelniom, na których kucharze przygotowywali potrawy gościom.
-Nie miałbym na czym smażyć. -przyznał z pokorą kucharz Dzikiego Wina.
-Nikt z nich nie jest traktowany z szacunkiem. -wskazywała na pracowników Dzikiego Wina Magda Gessler.-Pan najpierw ureguluje sytuacje z ludźmi, a później ja będę robiła rewolucję. -zapowiedziała znana restauratorka.

DZIKIE WINO [ŚWINKA I RYBKA] REDA W KUCHENNYCH REWOLUCJACH GESSLER

Stresu, niewypłaconych pensji i presji właściciela nie wytrzymał kucharz, który rozkleił się.
-Mam już tego wszystkiego dosyć!- krzyczał do kamery ekipy Kuchennych Rewolucji.-jestem wykończony, przepracowany!

Świnka i Rybka Reda Kuchenne Rewolucje [MENU]

DZIKIE WINO [ŚWINKA I RYBKA] REDA W KUCHENNYCH REWOLUCJACH GESSLER

Jak przebiegnie rewolucja w restauracji Dzikie Wino w Redzie? Czy Magda Gessler załagodzi konflikt rodzinny? Czy pracownicy otrzymają swoje pieniądze?

Po czterodniowym przeobrażaniu restauracji Dzikie Wino, knajpa została całkowicie odmieniona. Zyskała nową nazwę Świnka i Rybka, nowe wnętrze ( zrobiło się jasno, przytulnie, ciepło i miło) i przede wszystkim nowe menu. W restauracji Świnka i Rybka kucharze gotują wedle receptury Magdy Gessler. W Menu dominują potrawy wykonane na bazie połączenia - ryb i wieprzowiny. Można zjeść tradycyjne dania ale też bardziej fantazyjne. Ceny dań głównych wynoszą od 22 do 28 zł.
Podczas uroczystej kolacji, na której stawiły się władze miasta, podano 6 potraw. Było bardzo smacznie i elegancko.
ŚWINKA I RYBKA REDA [MENU, CENY, OPINIE]

DZIKIE WINO [ŚWINKA I RYBKA] REDA W KUCHENNYCH REWOLUCJACH GESSLER

Widać, ze nowe image dawnego dzikiego Wina przypadło mieszkańcom Redy do gustu. Odkąd miejsce opuściła Magda Gessler panuje tu spory tłok, na który -niestety-narzekają goście.
-Już dwukrotnie próbowałam stołować się w Śwince i Rybce i ani razu nie udało mi się. opowiada pani Maria, mieszkanka Redy.- Raz kazano mi czekać na wolny stolik, a później powiedziano, że jednak go nie ma, drugim rzem powiedziano mi, że ryba się skończyła...
-Ceny są przyzwoite i Menu jest wyjątkowe. komentuje swój pobyt w restauracji Świnka i Rybka pani Klaudia.

Zobacz też: Magda Gessler z Natalią Siwiec w łódzkiej restauracji

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie