W czwartek, 20 stycznia obchodzimy Dzień Miłośników Sera. Na całym świecie produkuje się kilka tysięcy gatunków sera! To oznacza, że nawet w Dzień Miłośników Sera nie jest realne spróbowanie wszystkich wyrobów. My sprawdziliśmy jakie korzyści zdrowotne wynikają z jedzenia sera. Niektóre z nich mogą zaskoczyć nawet największych amatorów sera. Czy ser jest zdrowy?
Sprawdź w naszej galerii --->
Ser ma sprzężony kwas linolowy, który może nie tylko chronić cię przed rakiem, ale także wzmocnić układ odpornościowy, jednocześnie poprawiając beztłuszczową masę ciała.
Kolejny slajd --->
Ser pomaga w walce z nadciśnieniem! Warianty sera o niskiej zawartości sodu mogą kontrolować poziom ciśnienia krwi.
Kolejny slajd --->
Ser jest bogaty w wapń, magnez, witaminy i białko, które wspierają mocne kości, jednocześnie zmniejszając osteoporozę i inne problemy zdrowotne kości.
Białko pomaga wzmocnić mięśnie, a magnez pomaga w funkcjonowaniu układu odpornościowego, wspierając mięśnie i nerwy oraz utrzymując prawidłowy rytm serca.
Kolejny slajd --->