Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Drożyzna w restauracji Karola Okrasy. Ile kosztuje porcja frytek?

Jan Hofman
Jan Hofman
Wojciech Wojtkielewicz
Znani z telewizyjnych ekranów kucharze, nie tylko pichcą na ekranie, ale także są restauratorami.

Tak jest w przypadku Magdy Gessler, Modesta Amaro czy Karola Okrasy.
Dziennikarze przyjrzeli się ostatnio biznesowi Karola Okrasy i wyszło na to, że w warszawskiej restauracji Okrasy nie jest tanio. Kucharz nie ma wielu pozycji w menu, które znajduje się na oficjalnym profilu w mediach społecznościowych. Trzeba przyznać jednak, że ceny nie są na każdą kieszeń.

Wszystkie przystawki (tatar z tuńczyka z awokado, pieczony rostbef z musem z bakłażana lub korzenny burak z serem pleśniowym i malinami) są w cenie 58 złotych. Za zupy (rybna lub barszcz z kiszonych rydzów) trzeba zapłacić 38 zł. Do wyboru w tej cenie jest zupa pikantna. Drugie danie to wydatek w wysokości 91 zł, ale za solę w cydrze z palonym masłem z czosnkiem trzeba wydać... 195 zł.
Do każdego z dań obiadowych przewidziano dodatki, takie jak frytki, ziemniaki z ogniska czy chrupiące warzywa, za które trzeba dodatkowo zapłacić 22 zł.

od 7 lat
Wideo

Jak czytać kolory szlaków turystycznych?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany