5 z 11
![Wlej do kakaowej śmietanki mleko skondensowane słodzone....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/e3/63/649be6f570f91_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Lody czekoladowe. Krok 4
Wlej do kakaowej śmietanki mleko skondensowane słodzone. Miksuj kolejne 2 minuty. Jeśli masz niesłodzone mleko, to dodaj do lodów cukier lub jego zdrowszy zamiennik np. ksylitol.
6 z 11
![Przelej masę do pudełka spożywczego na mrożonki — możesz...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/2f/86/649be6f960ffb_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Lody czekoladowe. Krok 5
Przelej masę do pudełka spożywczego na mrożonki — możesz dodatkowo dodać do niej posiekaną czekoladę lub orzechy. Zamknij pudełko i schowaj do zamrażarki na około 6 godzin.
7 z 11
![Nie musisz mieszać czy miksować masy w trakcie mrożenia....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/fe/85/649be6fd9e1da_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Lody czekoladowe. Krok 6
Nie musisz mieszać czy miksować masy w trakcie mrożenia. Lody i tak będą idealnie kremowe i pyszne.
8 z 11
![Po zamrożeniu lody są na początku dość twarde. Przed...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/d6/64/649be707f06d8_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Lody czekoladowe. Krok 7
Po zamrożeniu lody są na początku dość twarde. Przed podaniem warto odczekać kilka minut, by się ładniej nakładały.