MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wyniki badań przeprowadzonych przez naukowców z Harvard...
fot. Lisovskaya/GettyImages.com

Cukrzyca typu 2 to nie wyrok. Sprawdź, jakie produkty mogą zwiększać poziom cukru we krwi i prowadzić do stanu przedcukrzycowego i cukrzycy

Czerwone mięso

Wyniki badań przeprowadzonych przez naukowców z Harvard School of Public Health potwierdziły, że codzienne spożywanie czerwonego mięsa w ilości 100 g zwiększa ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2 nawet o 19 proc.

Dodatkowo przetworzone mięso (parówki, kotlety hamburgerowe) spożywane w ilości 50 g dziennie wiąże się z 51-procentowym wzrostem ryzyka cukrzycy typu 2.

Zobacz również

W Wejherowie spłonął samochód osobowy! Ogień gasiły dwa zastępy straży pożarnej

W Wejherowie spłonął samochód osobowy! Ogień gasiły dwa zastępy straży pożarnej

W Wejherowie spłonął samochód osobowy! Ogień gasiły dwa zastępy straży pożarnej

W Wejherowie spłonął samochód osobowy! Ogień gasiły dwa zastępy straży pożarnej

Polecamy

Prowadzisz akcje charytatywne na FB i Instagram? Uważaj na te zmiany!

GORĄCY TEMAT
Prowadzisz akcje charytatywne na FB i Instagram? Uważaj na te zmiany!

3 sposoby NA uzależnienie dzieci od internetu

3 sposoby NA uzależnienie dzieci od internetu

Strzały na Polesiu w Łodzi. Kto użył ostrej broni i dlaczego?

Strzały na Polesiu w Łodzi. Kto użył ostrej broni i dlaczego?