– Jest mi niezbędny do konfitur, dżemów, kompotów – mówi pani Teresa, emerytka. – Teraz robię przetwory z truskawek, ale lada moment pojawią się wiśnie, później śliwki – dużo cukru będzie potrzeba.
Przepis na pizzę...bez piekarnika-FILM
Ceny spadły zdecydowanie, jeszcze przed rokiem płaciliśmy za kilogram ponad 3 zł. Obecne notowania są najniższe od 3,5 roku. Ma na to wpływ ogólny światowy bilans cukru. Już czwarty sezon mamy do czynienia z nadwyżką produkcji w porównaniu do popytu.
Eksperci przewidują, że w 2014 roku rynek cukru będzie przechodzić powoli do zrównoważonego bilansu. Pod koniec tego roku mogą pojawiać się małe wzrosty cen.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Blanka weźmie udział w "TzG"? Krótki komentarz jest bardzo wymowny
- Golec posyła gorące spojrzenia rozgogolonej Roksanie Węgiel. Mina jego żony to hit!
- Andrzej Sołtysik przeszedł na islam! Oto, co potem zrobił z chrztem własnego dziecka
- Co się dzieje z Margaret? Oko czerwone, krzyż na piersi... Niepokojące!