CIBO PAZZESCO SOSNOWIEC. KUCHENNE REWOLUCJE W MAGILIANIE [MENU, CENY, OPINIE]

(ls)
CIBO PAZZESCO SOSNOWIEC. KUCHENNE REWOLUCJE W MAGILIANIE [MENU, CENY, OPINIE] TVN Kuchenne Rewolucje
Już nie Magiliana tylko Cibo Pazzesco - oto efekt Kuchennych Rewolucji, których dokonała Magda Gessler w Sosnowcu. Dawna pizzeria zmieniła się nie do poznania. Nie dość, że powieszono szyld z nową nazwą i wnętrze odzyskało nowy blask, to generalny remont przeszło menu Cibo Pazzesco. Co można zjeść w Sosnowcu? Jak prezentuje się menu Cibo Pazzesco? Czy ceny zrewolucjonizowanej restauracji są przystępne dla gości?

CIBO PAZZESCO SOSNOWIEC. KUCHENNE REWOLUCJE W MAGILIANIE

CIBO PAZZESCO SOSNOWIEC KUCHENNE REWOLUCJE MAGILIANA SOSNOWIEC

LE PAPILLON NOIR KATOWICE KUCHENNE REWOLUCJE KATOWICE MAGDA GESSLER W LE PAPILLON NOIR W KATOWICACH
Restauracja Magiliana powstała w 2008 roku, jej właścicielem i założycielem jest Marcin, z zawodu kierowca i pasjonat Włoch.

To właśnie tamte rejony przemierzał podczas służbowych wypraw. Na wzór tego, co zobaczył w Neapolu, postanowił w rodzimym Sosnowcu otworzyć lokal i podawać ludziom pyszności. Restauracja została nazwana tak jak jedna ze stacji metra w Rzymie.

Zapał Marcina i czarowne wizje posiadania włoskiej pizzerii przekonały jego życiową partnerkę, Iwonę, by pomogła mu otworzyć Magilianę. Kiedy pojawiła się możliwość zakupu wolno stojącego budynku na jednym z osiedli Sosnowca, nie czekali zbyt długo z podjęciem decyzji (kredyt zaciągnęli wspólnie).

CIBO PAZZESCO SOSNOWIEC. KUCHENNE REWOLUCJE W MAGILIANIE

Niestety włoska pizza od Marcina nie zyskała popularności w Sosnowcu. Lokal świecił pustkami, a właściciel liczył straty.
W Magilianie goście pojawiają się sporadycznie i zapasy jedzenia lądują w koszu. Ponieważ Marcin ma do spłaty kredyt, będzie musiał korzystać z pomocy finansowej ojca, który na emeryturze wrócił do pracy, żeby wspomóc syna. Do przynoszącej starty restauracji dokłada także Iwona, partnerka Marcina.

CIBO PAZZESCO SOSNOWIEC KUCHENNE REWOLUCJE MAGILIANA SOSNOWIEC

CIBO PAZZESCO SOSNOWIEC. MENU, CENY PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH

MENU POLECANE PRZEZ MAGDĘ GESSLER

  • BOCCA ANGELO (USTA ANIOŁA) W CENIE 10 ZŁ
  • ROSÓŁ Z KLUSECZKAMI Z PARMEZANU W CENIE 10 ZŁ
  • PIZZA CIBO PAZZESCO W CENIE 28 ZŁ

CIBO PAZZESCO SERWUJE 14 RODZAJÓW PIZZ (DO WYBORU JEST M.IM. MARGHERITA ZA 18 ZŁ, NAPOLI ZA 25 ZŁ, ROMA 31 ZŁ, DELICATA ZA 25 ZŁ). PIZZA KOSZTUJE OD 18 ZŁ DO 29 ZŁ. SERWOWANA JEST Z RÓŻNORODNYMI SKŁADNIKAMI.

CIBO PAZZESCO SOSNOWIEC. MENU, CENY PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH

  • SAŁATKA WŁOSKA W CENIE 13 ZŁ
  • SAŁATKA FARMERSKA W CENIE 15 ZŁ
  • PANINO VEGETARIANO W CENIE 15 ZŁ
  • PANINO TERRACINA W CENIE 16 ZŁ
  • PANINO MORTADELA W CENIE 16 ZŁ
  • GIRASOLI GAMBERETTI ZUCCHINE W CENIE 13 ZŁ
  • GRANTORRTELLI AI PORCINI W CENIE 13 ZŁ
  • SALSICCIA Z GRILLA W CENIE 16 ZŁ

W CIBO PAZZESCO DO WYBORU JEST SPAGHETTI PODAWANE NA 4 RÓŻNE SPOSOBY. CENA OSCYLUJE MIĘDZY 16-18 ZŁ ZA PORCJĘ.

CIBO PAZZESCO SOSNOWIEC. KUCHENNE REWOLUCJE W MAGILIANIE

-Całą paczkę? -pytał Marcin, gdy Magda Gessler kazał mu zjeść całą paczkę serwowanego w Magilianie.-Nie jest smaczne
-To jest g... To w ogóle nie smakuje -podsumowała produkt znana restauratorka. -To jest tylko dekoracja! Do końca życia popamiętasz, że ludziom się nie daje bełtów do jedzenia.
-Naprawdę mam dosyć - mówił właściciel .-Smakuje okropnie!

Scena przedstawiona w zwiastunie programu wyraźnie wskazuje, że w Magilianie będzie gorąco. Przeobrażenie w Cibo Pazzesco będzie przebiegało z niespodziankami. Na szczęście się udała. Lokal zyskał nową nazwę, świeże menu i odmieniony wystrój.
W lokalu pojawiły się drewniane stoły z pasiastymi obrusami oraz kolorowymi akcentami. Na frontowej ścianie powstało kolorowe graffiti z kuchennym motywem.

Co można zjeść w Cibo Pazzesco w Sosnowcu?

-Po zmianach pizza jeszcze lepsza niż była i w mojej ocenie lepsza niż te, które udało mi się jeść we Włoszech - tam wszystko jest w mące. Ceny nieco wyższe, ale podniebienie od razu rozumie dlaczego, bo naprawdę da się odczuć jakość produktów, która w mojej ocenie stoi na wysokim poziomie(...). Bułeczka na przystawkę rewelacyjna , panini nie mam porównania ale mi smakowało -dzieli się swoją opinią o lokalu pan Artur.

-Pizza smaczna, makaron oraz panini przeciętne..Duży minus za to, że każdy z naszej szóstki dostał posiłek w innym czasie. Efekt był taki, że część z nas po zjedzeniu swoich dań czekała ponad 30minut aż kelnerka przyniesie potrawy dla reszty grupy. Wydaje mi się również, że czas oczekiwania na sałatkę-blisko 30min to za długo jak na przystawkę - to zdanie pani Karoliny, która odwiedziła Cibo Pazzesco po Kuchennych Rewolucjach.

-Byłam razem z mężem i znajomymi. Pizze są bardzo dobre. Jedną gwiazdkę odjęłam za wygląd - po prostu lokal nie wygląda jak po rewolucjach kuchennych tylko jak po zwykłym odświeżonym remoncie - pisze swoją recenzję na stronie Cibo Pazzesco pani Kamila.

-W środku trochę ponuro, w lato zdecydowanie lepiej usiąść w ogródku na dworze. Pizza bardzo dobra, porównywalna do tych jakie podaje się we Włoszech. Cenowo ok. Niestety żeby zamówić trzeba podejść do baru. Na kelnerkę się niestety nie doczekaliśmy...-dzieli się po wizycie w Cibo Pazzesco w Sosnowcu pani Agnieszka.

Zobacz też: Kuchnne Rewolucje w El toro w Łodzi

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

P
Polska A

Inteligencja szpagatowa i biedota, podczas programu bułki na przystawke i pizze wpieprzała sztućcami. Polska B.

Dodaj ogłoszenie