5/9
To popularny środek dodawany do żywności stosowanym dla...
fot. Pixabay.com

Glutaminian sodu

To popularny środek dodawany do żywności stosowanym dla wzmocnienia smaku. Zwiększa ryzyko nadwagi i otyłości. Jego stała obecność w diecie może prowadzić do rozwoju niealkoholowej stłuszczeniowej choroby wątroby.

6/9
Większość leków jest metabolizowanych przez wątrobę, która...
fot. Pixabay.com

Leki

Większość leków jest metabolizowanych przez wątrobę, która odpowiada za procesy detoksykacji. Najczęstszą przyczyną polekowego uszkodzenia wątroby są antybiotyki.

7/9
Dym papierosowy odpowiada za co czwarty przypadek raka...
fot. Pixabay.com

Papierosy

Dym papierosowy odpowiada za co czwarty przypadek raka wątroby. Badania wskazują, że palenie papierosów zwiększa ryzyko rozwoju niealkoholowej stłuszczeniowej choroby wątroby.

8/9
Spożywanie czerwonego mięsa, zwłaszcza przetworzonego,...
fot. Pixabay.com

Przetworzone mięso

Spożywanie czerwonego mięsa, zwłaszcza przetworzonego, zwiększa ryzyko zachorowania na nowotwory złośliwe. Czerwone mięso jest przede wszystkim źródłem kwasów tłuszczowych nasyconych i zawiera też dużo cholesterolu.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

W Muzeum Widzewa otwarto wystawę poświęconą Jackowi Machcińskiemu  ZDJĘCIA

W Muzeum Widzewa otwarto wystawę poświęconą Jackowi Machcińskiemu ZDJĘCIA

Burza w Łodzi. Ściana deszczu, grzmoty i...zalane ulice! ZDJĘCIA

Burza w Łodzi. Ściana deszczu, grzmoty i...zalane ulice! ZDJĘCIA

Swing porwał łodzian! Roztańczony korowód na mokrej Piotrkowskiej ZOBACZ GALERIĘ

Swing porwał łodzian! Roztańczony korowód na mokrej Piotrkowskiej ZOBACZ GALERIĘ

Zobacz również

Zdjęcia kibiców na meczu Widzewa z Lechem GALERIA ZDJĘĆ

Zdjęcia kibiców na meczu Widzewa z Lechem GALERIA ZDJĘĆ

Jest nowy kodeks etyki lekarskiej. Co się zmieniło?

Jest nowy kodeks etyki lekarskiej. Co się zmieniło?