Central zmienia się w nowoczesne delikatesy, przybędzie miejsca, kas i lad chłodniczych oraz produktów. Mamy ZDJĘCIA
– To będzie bardzo nowoczesny sklep, bo nasi klienci potrzebują takiego miejsca na codzienne zakupy w centrum miasta –mówi Anna Domańska, wiceprezes firmy. – Wnętrze całkowicie się zmieni, będzie więcej przestrzeni i więcej produktów.
Zamiast trzech powstanie pięć nowoczesnych i szybkich kas. To ma zmniejszyć kolejki i przyspieszyć czas robienia zakupów.
Na parterze zainstalowano nowoczesny system wentylacyjny, dzięki czemu nawet w upalne dni będzie przyjazna atmosfera. Do sklepu przyjechały juz nowe urządzenia chłodnicze na nabiał i garmaż, powstał też duży dział delikatesów. Przesunięto główne wejście od strony al. Mickiewicza, tak, aby klienci idąc od tramwaju (lub na przystanek) mieli bliżej do sklepu. W części, która do tej pory była częścią garmażeryjną z gotowymi daniami kuchni polskiej oraz sałatkami i pierogami na wagę zmieniła się w nowoczesną kawiarnię ze stolikami i toaletą. Tam swoje stoisko cukiernicze przeniesie cukiernia Skórka.