- szparagi zielone 5 – 6 szt.
- szynka parzona 4 plasterki
- masło 2 łyżeczki
- jajka 3 szt.
- młody szpinak 1 garść
- sól, pieprz do smaku
- sos serowy
Wykonanie:
JAK GOTOWAĆ SZPARAGI? ILE GOTOWAĆ SZPARAGI?
Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i gotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru ok. 8 minut.
Szynkę pokroić w kostkę, chwilę podsmażyć na łyżce masła, a następnie dodać szparagi.
Do miseczki wbić jajka, doprawić solą, pieprzem i energicznie roztrzepać. Dodać posiekany szpinak, wymieszać i usmażyć na wolnym ogniu z obu stron na łyżeczce masła.
Na gorący omlet wyłożyć szparagi z szynką, polać sosem serowym i zwinąć.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Wulgarne odzywki Tomasza Kammela wprawiły nas w osłupienie! NAPRAWDĘ tak napisał!
- Przedstawiamy nieznane fakty o synu Doroty Wellman. Chciała to zataić?
- Rozgogolona Kaczorowska rozprawia o swoim biuście. Utarła nosa złośliwcom
- Przystojny piłkarz pojawił się w teledysku Doroty Gardias. To on skradł jej serce?