Lekarze namawiają do jedzenia białego mięsa, najlepiej drobiowego po to by chronić swój organizm przed nadmiernie wysokim cholesterolem i chorobami serca. Nie wiem, czy wygłaszając taką opinię sprawdzili jaki w polskich sklepach jest drób. Ostatnio kupiłem na szybki obiad udka z kurczaka. Cena szokująco niska, bo kosztowały 4,50 zł za kilogram.
Niestety, bez dużej ilości przypraw, zjeść się ich nie dało. Jaka cena, takie mięso. Nie wiem co producenci drobiu dają do jedzenia fermowym kurczakom, ale na pewno nie jest to coś co poprawia ich smak. Obawiam się, że białe, kurze mięso jest zdrowe tylko z kur wolno żyjących. A takich w sklepach raczej nie ma. Nie oznacza to jednak, ze kupując osiem razy droższą wołowinę poczujemy w ustach tak istotną różnicę. Najsmaczniejsza jest dziczyzna, ale zdemoralizowani hodowlanymi produktami, które są miękkie i delikatne, możemy mieć problem z zaakceptowanim ich wyrazistego smaku i twardości.
Pismak przeciwko oszustom - fałszywe strony lotniska
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Zawadzka ostatecznie skazana za oszustwa podatkowe! Mamy wyrok! Musi słono zapłacić
- Wszyscy mówią o nieobecności Rodowicz w Opolu. Zapendowska wreszcie zabrała głos
- Zrobili Urbańskiej zdjęcia w bikini i cała Polska zobaczyła jej pośladki! Tak zarabia
- Jak mieszka i żyje Kayah? Apartament w Wenecji zapiera dech w piersiach