Szpinak smakuje na surowo i po ugotowaniu. Dlatego można go jeść do wszystkiego.
A warto, bo wzmacnia mięśnie, zapobiega anemii, jest skuteczny w walce z nowotworami, leczy zaparcia (wszystkie zielone rośliny mają tę właściwość) i nadciśnienie.
Chroni przed miażdżycą oraz udarem. 100 gramów to zaledwie 20 kalorii, a zawiera magnez, potas, wapń, żelazo, kwas foliowy oraz witaminy A i C.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Makabryczny żart męża "Królowej Życia". Kobiety mu tego nie darują
- Bieniuk w PRZEŚWITUJĄCYCH spodniach na ściance. Tak wystroić mogła się tylko ona
- 19-letnia Emilia Dankwa odsłania brzuch i wygina śmiało ciało w cekinach i szpilkach
- Andrzej z "Sanatorium miłości" mieszka w DPS. Nie zgadniecie, kto chce mu pomóc