Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zespół Szkół Gastronomicznych im. I Armii Wojska Polskiego

(mj)
Zespół Szkół Gastronomicznych im. I Armii Wojska Polskiego
Zespół Szkół Gastronomicznych im. I Armii Wojska Polskiego Paweł Łacheta
90-357 Łódź, ul. Sienkiewicza 88 Telefon, fax (42) 636-75-44 636-12-33 Adres strony internetowej, adres mailowy [email protected] www.gastronomik.neostrada.pl

Zespół Szkół Gastronomicznych im. I Armii Wojska Polskiego

- Oferta na rok szkolny 2013/14
Technikum nr 4
- kelner - 1 oddział    ( rozszerzone : geografia, język angielski)
- technik żywienia i usług gastronomicznych - 3 oddziały (rozszerzone:  biologia, matematyka)
- technik żywienia i usług gastronomicznych - 2 oddziały (rozszerzone: geografia, język angielski)
Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 4
- kucharz - 3 oddziały
Kursy kwalifikacyjne - za zgodą organu prowadzącego
- Organizacja żywienia i usług gastronomicznych  

- Baza szkoły (m.in. budynek, liczba sal lekcyjnych, pracowanie   
specjalistyczne, komputerowe, biblioteka, stołówka, kuchnia, sklepik,   
bufet, sala gimnastyczna, boiska, pływalnia itd.)
Budynek 4-kondygnacyjny z monitoringiem, teren szkoły ogrodzony, 21 sal lekcyjnych
- w tym 12 sal  z zamontowanym sprzętem multimedialnym, 10 pracowni specjalistycznych
( nowoczesne wyposażenie gastronomiczne), warsztat szkolny  (sala bankietowa, kuchnia,
garmażernia, cukiernia) - realizujący imprezy okolicznościowe na miejscu lub cateringowo,
2 sale komputerowe, biblioteka z salką multimedialną, 2 sale gimnastyczne, siłownia, boisko
do piłki ręcznej i boisko do piłki plażowej, sklepik uczniowski, bufet. 

- Oferta zajęć dodatkowych bezpłatnych.
Zajęcia sportowe (piłka ręczna, siatkowa, koszykowa, gimnastyka, tenis stołowy, rajdy piesze), zajęcia kulinarne, barmańskie, carvingowe 

- Liczba uczniów w szkole
900 uczniów 

- Ciekawostki o szkole - wszystko, czym szkoła chce się pochwalić,   
czym się wyróżnia itd.
Uczniowie szkoły biorą udział w licznych konkursach kulinarnych, kelnerskich i barmańskich zdobywając czołowe miejsca i interesujące nagrody rzeczowe a także możliwość pracy w najlepszych restauracjach i hotelach. Tuż po zakończeniu szkoły istnieje możliwość odbywania co najmniej rocznego stażu w ośrodku szkoleniowym we Francji. Szkoła realizuje atrakcyjne dla uczniów kulinarne projekty Unii Europejskiej. W szkole organizowane są atrakcyjne uroczystości kulinarne, konkursy, wystawy. 

- Terminy i godziny dni otwartych.
22 marca 2013r. godz. 9.00 - 17.00 

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany