5/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
SARDYNKI...
fot. DanaTentis/ pixabay.com

SARDYNKI
Puszkowane sardynki oraz szprotki zawierają całe ości i kręgosłup, a dzięki temu są bogatym źródłem wapnia. Jest go też więcej w puszkowanym łososiu. Lepiej niż ryby w oleju warto wybierać te w oliwie z oliwek (albo używać jej do przygotowania dań) – zawarte w niej związki również pomagają w zachowaniu mocnych kości i zębów. Spożywanie jej wiąże się z wyższym poziomem we krwi osteokalcyny – białka regulującego mineralizację twardych tkanek organizmu.

Zobacz również

FIFA 22. Oto najlepsi piłkarze z PKO Ekstraklasy

FIFA 22. Oto najlepsi piłkarze z PKO Ekstraklasy

Wypadek na A1. Zderzyły się trzy ciężarówki i dostawcze iveco

Wypadek na A1. Zderzyły się trzy ciężarówki i dostawcze iveco

Polecamy

Pracownicy kolejnej miejskiej instytucji chcą podwyżek wynagrodzeń

Pracownicy kolejnej miejskiej instytucji chcą podwyżek wynagrodzeń

Pierwsza liga. Polski Związek Piłki nożnej ukarał Widzew

Pierwsza liga. Polski Związek Piłki nożnej ukarał Widzew

Na stadionie przy al. Piłsudskiego. 25-lecie Ligi Mistrzów

Na stadionie przy al. Piłsudskiego. 25-lecie Ligi Mistrzów

Dodaj ogłoszenie