Zamiast w plastik pakujemy warzywa i owoce w płócienne worki i jutowe pojemniki

Agnieszka Jedlińska
Agnieszka Jedlińska
(JED)
Nasze prababcie zimowe zapasy przechowywały w drewnianych skrzynkach wyłożonych słomą lub trocinami i jutowych lub lnianych workach.

Dzięki nim warzyw ai owoce długo zachowywały świeżość, a domownicy mogli się cieszyć smakiem marchwi, czy jabłek do wiosny. I ten trend wraca właśnie do łask za sprawą proekologicznych trendów. Zamiast plastikowych siatek, czy pudełek, które nie przepuszczają powietrza a warzywa w nich pleśnieją i gniją chętnie kupujemy drewniane skrzynki (starannie wykonane, żeby łączyły funkcję dekoracyjną z praktyczną) lub pojemniki z juty lub płótna, które wyglądają jak wiejskie wory. Warzywa i owoce dobrze się w nich przechowują, a dodatkowo ustawione na kuchennym blacie lub pod oknem pięknie się prezentują.

Flesz: coraz więcej zachorowań na koronawirusa wśród młodych ludzi

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie