Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Porażka Weegree AZS w decydującym, piątym meczu ćwierćfinałowym. To koniec sezonu

Porażka Weegree AZS w decydującym, piątym meczu ćwierćfinałowym. To koniec sezonu

Megafontanna na Stawku Zamkowym już zachwyca opolan i turystów

Megafontanna na Stawku Zamkowym już zachwyca opolan i turystów

Polecamy

Wschodząca gwiazda Barcelony mogła trafić do Rakowa! Podano nawet kwotę

Wschodząca gwiazda Barcelony mogła trafić do Rakowa! Podano nawet kwotę

W Zatoce Sportu. Puchar Świata oraz Mistrzostwa Polski we freedivingu

W Zatoce Sportu. Puchar Świata oraz Mistrzostwa Polski we freedivingu

Harasuto zostało najlepszym łódzkim klubem międzywojewódzkich mistrzostw

Harasuto zostało najlepszym łódzkim klubem międzywojewódzkich mistrzostw