5/14
Pasta kanapkowa z kurczaka...
fot. pixabay.com

Pasta kanapkowa z kurczaka

Pasta kanapkowa z kurczaka
Składniki:
-porcja kurczaka z rosołu, np. 2 udka, pierś
- cebula
- czubata łyżka majonezu
- sól, pieprz
- opcjonalnie szczypiorek, natka pietruszki, kiełki lub rzeżucha

Cebulę posiekaj drobno i podsmaż. Kurczaka obierz z kości, mięso zblenduj, dodaj cebulkę, dopraw majonezem, solą i pieprzem. Podawaj na pieczywie, posypane np. rzeżuchą lub szczypiorkiem

6/14
Pizza a'la gyros...
fot. pixabay.com

Pizza a'la gyros

Pizza a'la gyros
Składniki:
- porcja mięsa z rosołu np. kurczaka
- 2 łyżeczki przyprawy gyros
- 2 łyżki sosu pomidorowego lub ketchupu
- porcja startego sera np. mozzarella
- ciasto na pizzę ( gotowe, lub można zagnieść samodzielnie z 30 g świeżych drożdży, 2 szklanki mąki, ok. 150 ml ciepłej wody, łyżeczka soli, łyżka oleju lub oliwy)
- opcjonalnie kukurydza, cebula, pieczarki

Mięso z rosołu obieramy z kości i doprawiamy przyprawą gyros. Ciasto na pizzę rozciągamy rękami na kształt koła, smarujemy pomidorowym sosem lub ketchupem, posypujemy serem i kawałkami mięsa. Możemy dodać swoje ulubione składniki np. kukurydzę z puszki. Pieczemy w 200 stopniach ok. 20 min.

7/14
Drożdżowe paszteciki z mięsem...
fot. Katarzyna Puczyńska

Drożdżowe paszteciki z mięsem

Drożdżowe paszteciki z mięsem
Zobacz, jak krok po kroku przygotować drożdżowe paszteciki z mięsem. Kliknij w link:
Przepis na drożdżowe paszteciki z mięsem

8/14
Zapiekanka z kurczaka z rosołu...
fot. pixabay.com

Zapiekanka z kurczaka z rosołu

Zapiekanka z kurczaka z rosołu
Składniki:
-porcja mięsa z rosołu
- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 200 g makaronu ( może być makaron jaki został nam z poprzedniego dnia)
- 2 pomidory
- 1 cukinia
- 150 ml śmietany 30%
- 150 ml wody
- 1 jajko

Mięso obierz z kości i dopraw przyprawą do kurczaka. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem lub masłem. Wsyp makaron surowy lub makaron z wcześniejszego dnia. Dodaj obraną i pokrojoną cukinię, pokrojone i obrane ze skórki pomidory. Śmietanę wymieszaj z wodą, jajkiem, serem i ziołami prowansalskimi, dodaj szczyptę soli i pieprzu. Polej zapiekankę masą śmietanową i wstaw do piekarnika na 180 stopni. Piecz ok. 40 min.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Biżu Market po raz kolejny w Odlewni przy Piotrkowskiej 217

Biżu Market po raz kolejny w Odlewni przy Piotrkowskiej 217

Kinga Różyńska wciąż będzie siatkarką Grot Budowlanych Łódź

Kinga Różyńska wciąż będzie siatkarką Grot Budowlanych Łódź

Tak kiedyś wyglądała Beata Kozidrak. Zobacz, jak zmieniała się wokalistka ZDJĘCIA

Tak kiedyś wyglądała Beata Kozidrak. Zobacz, jak zmieniała się wokalistka ZDJĘCIA

Zobacz również

Usyk – Fury. Walka godna pojedynku stulecia. Znamy absolutnego mistrza świata [WIDEO]

Usyk – Fury. Walka godna pojedynku stulecia. Znamy absolutnego mistrza świata [WIDEO]

Biżu Market po raz kolejny w Odlewni przy Piotrkowskiej 217

Biżu Market po raz kolejny w Odlewni przy Piotrkowskiej 217