Sernik krakowski
To tradycyjne polskie ciasto, przygotowywane często na święta Wielkanocne i inne specjalne okazje. Wyróżnia go gęsta twarogowa masa z rodzynkami i skórką pomarańczową oraz kruche ciasto, ułożone na wierzchu w krateczkę. Takim wypiekiem z pewnością zrobisz wrażenie na swoich gościach. Zobacz, jak zrobić sernik krakowski.
Sernik złota rosa
To pyszna masa serowa na kruchym spodzie, zwieńczona delikatną bezą. Nietypowa nazwa tego wypieku wzięła się od kuleczek karmelu, które powstają na bezie w wyniku zwiększenia wilgotności ciasta. Taki wypiek nie tylko pięknie wygląda, ale też wybornie smakuje. Sprawdż przepis na sernik z rosą.
Sernik z jabłkami
Sprawdzony przepis na sernik bez pieczenia. Masa serowa idealnie komponuje się z jabłkami na herbatnikach. Ciasto jest pyszne, szybkie i łatwe do zrobienia. Możesz podać je na każdą okazję, również na Wielkanoc. Z pewnością zachwycisz nim swoich gości. Zobacz, jak zrobić sernik z jabłkami.
Sernik nowojorski
Sernik nowojorski to wypiek, który łączy kremową i zwartą masę twarogową z maślanym spodem. Do masy dodaje się kwaśną śmietanę, która nadaje ciastu wyrazistego smaku. Ważne jest użycie pełnoziarnistych ciastek, które zazwyczaj są mniej słodkie niż tradycyjne herbatniki. Zobacz przepis na wyborny sernik nowojorski.