5/17
Mieszaj całość, aż masa stanie się sprężysta i zacznie...
fot. Katarzyna Puczyńska

Churros. Krok 3

Mieszaj całość, aż masa stanie się sprężysta i zacznie odchodzić od brzegów. Odstaw do wystudzenia.

6/17
Gdy masa stygnie, możesz przygotować sos: zagotuj śmietankę,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Churros. Krok 4

Gdy masa stygnie, możesz przygotować sos: zagotuj śmietankę, zdejmij z ognia i dodaj kawałki czekolady i wymieszaj. Możesz dosmakować sos np. cynamonem lub chilli.

7/17
Do przestudzonego ciasta wbijaj po jednym jajku łącząc łyżką...
fot. Katarzyna Puczyńska

Churros. Krok 5

Do przestudzonego ciasta wbijaj po jednym jajku łącząc łyżką lub mikserem.

8/17
Przełóż ciasto do rękawa cukierniczego lub strzykawki...
fot. Katarzyna Puczyńska

Churros. Krok 6

Przełóż ciasto do rękawa cukierniczego lub strzykawki dekoracyjnej, z końcówką w kształcie gwiazdki. Możesz użyć także woreczka na mrożonki i odciąć jego róg. Rozgrzej tłuszcz (do 180 stopni).

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Horoskop na piątek dla wszystkich znaków zodiaku

Horoskop na piątek dla wszystkich znaków zodiaku

Zajęcia "Z kwiatka na kwiatek" w łódzkim "botaniku". Co ich uczestnicy będą robić?

Zajęcia "Z kwiatka na kwiatek" w łódzkim "botaniku". Co ich uczestnicy będą robić?

Jesteś fanem Wiedźmina? Zobacz postacie sagi w polskiej wersji i z innych krajów

Jesteś fanem Wiedźmina? Zobacz postacie sagi w polskiej wersji i z innych krajów

Zobacz również

Zajęcia "Z kwiatka na kwiatek" w łódzkim "botaniku". Co ich uczestnicy będą robić?

Zajęcia "Z kwiatka na kwiatek" w łódzkim "botaniku". Co ich uczestnicy będą robić?

Jesteś fanem Wiedźmina? Zobacz postacie sagi w polskiej wersji i z innych krajów

Jesteś fanem Wiedźmina? Zobacz postacie sagi w polskiej wersji i z innych krajów