2 z 4
Poprzednie
Następne
Wigilia u Magdy Gessler kosztuje 800 złotych. Drogo!
Oto ceny, które podają dziennikarze Wprost: Śledź po kaszubsku (300 g) – 40 zł, Sałatka jarzynowa (0,5 kg) – 46 zł, Pierogi z kapustą i prawdziwkami (12 szt) – 90 zł, Zupa czysta grzybowa (0,9 l) – 55 zł, Barszcz czerwony (0,9 l) – 32 zł, Uszka z borowikami do barszczu (20 szt) – 70 zł, Kapusta z grzybami i pigwą (0,5 kg) – 65 zł, Karp filet do smażenia bez ości (4 porcje po 200 g) – 82 zł, Makowiec na bogato z orzechami (1,2 kg) – 110 zł, Kompot z suszu taki jak w domu u mamy (0,9 l) – 30 zł, Sandacz filet do smażenia (4 porcje po 200 g) – 92 zł Ryba po grecku duszona w bukiecie warzyw włoskich (300 g) – 50 zł.
Łatwo policzyć więc, że za wigilię z potrawami od „U Fukiera” trzeba zapłacić blisko 800 złotych.