MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fani delikatnego mięsa mogą postawić na kurczaka lub indyka....
fot. pixabay.com

Wędzone, parzone i surowe. Swojskie wędliny przygotujesz w kuchni

Drobiowa z szynkowara

Fani delikatnego mięsa mogą postawić na kurczaka lub indyka. Przygotowana wędlina sprawdzi się w wielu dietach, na kanapce albo w jadłospisie dzieci. Mięso bez skóry należy pokroić w kawałki, wymieszać z peklową solą, żelatyną, łyżką miodu i wybranymi przyprawami. Taka mieszanka musi poleżeć dobę w lodówce. Następnie uformowany zbity blok trafia do szynkowara. Czas parzenia mięsa to 2-3 godziny w zależności od wielkości.

Zobacz również

Sztafeta Wolności na krakowskich Błoniach. "Symboliczna droga Polski do demokracji"

Sztafeta Wolności na krakowskich Błoniach. "Symboliczna droga Polski do demokracji"

XIII Carbo Asecura Bieg Pszczyński - zobacz ZDJĘCIA! Udział wzięło 700 biegaczy

XIII Carbo Asecura Bieg Pszczyński - zobacz ZDJĘCIA! Udział wzięło 700 biegaczy

Polecamy

Kiedy należy brać leki na nadciśnienie? Jest jedna konkretna pora dnia

Kiedy należy brać leki na nadciśnienie? Jest jedna konkretna pora dnia

Praca dzieci w Polsce. Jak duża jest to skala?

Praca dzieci w Polsce. Jak duża jest to skala?

Domowe lody na patyku. Hit nie tylko z okazji Dnia Dziecka

Domowe lody na patyku. Hit nie tylko z okazji Dnia Dziecka