- Wprowadziliśmy koce chyba jako jedni z pierwszych w Łodzi w ubiegłym roku - mówi Karolina Sondej, menedżerka tawerny w Manufakturze. - I okazało się, że zostały dobrze przyjęte przez naszych gości. Mamy ich około 40. Są niebieskie z logo restauracji, aby pasowały do morskiego wystroju lokalu. Klienci, szczególnie wieczorami, kiedy robi się chłodno, chętnie z nich korzystają. Czasem nawet przydałoby się ich więcej.
Ogródkowe koce w restauracjach budzą różne reakcje klientów.
- Zdziwiłem się, gdy je zobaczyłem - przyznaje jeden z nich. - Widziałem, że niektórzy się nimi okrywają, zwłaszcza panie.
Są jednak tacy, którzy obawiają się korzystania z "publicznych" koców ze względów higienicznych. Obsługa restauracji jednak zapewnia, że koce są systematycznie i na bieżąco prane. Szczególnie że dość często zostają pobrudzone jedzeniem albo napojami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"