Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Uwaga na fosforany w żywności. Mogą powodować poważne choroby [FILM]

ei24
Fosforany występują w żywności jako jej naturalne składniki, dodawane są także w procesach technologicznych.

Związki te znajdziemy m.in. w: przetworach mięsnych i rybnych, przetworach mleczarskich, dżemach, napojach bezalkoholowych, lodach, ciastach i pieczywie, koncentratach zup, płatkach śniadaniowych. Producenci dodają je do żywności, ponieważ wpływają na uwodnienie białek, powodując wzrost wydajności gotowych produktów. Pełnią też rolę stabilizatorów i regulatorów kwasowości, a także emulgatorów i przeciwutleniaczy. Niestety spożywanie zbyt dużej ilości produktów zawierających fosforany może prowadzić do poważnych problemów ze zdrowiem. Do jakich chorób prowadzi nadmiar fosforu w diecie?

PLANICA 26.3. PLANICA SKOKI PUCHAR ŚWIATA.

ZMIANA CZASU NA LETNI 2017

POLSKA CZARNOGÓRA TRANSMISJA

ZMIANA CZASU 2017. KIEDY PRZESTAWIAMY ZEGARKI?

WYNIKI LOTTO 25.03

NIEBIESKI WIELORYB - KOSZMAR Z INTERNETU!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany