Uczestniczka z MasterChefa otworzyła lokal przy ul. Fabrycznej! Nie Lada Restobar otwarty z początkiem roku

(pij)
Z początkiem nowego roku podwoje otworzył dla gości nowy łódzki lokal - Nie Lada Restobar, wymyślony i stworzony przez Klaudię Budny, szefową kuchni zapamiętaną z udziału w czwartej edycji MasterChefa. Choć restauracja położona jest na uboczu kulinarnych szlaków, w kompleksie Textorial Park przy ul. Fabrycznej, już pierwszego dnia funkcjonowania zapełniła się w porze lunchu do ostatniego miejsca.

- Czuję się wspaniale, lekko zestresowana, lecz bardzo dumna z tego, że to miejsce powstało i że mamy od razu pełną salę ludzi. Mam nadzieję, że ugościmy ich zacnie, tak jak bym chciała - mówi Klaudia, której wsparcia podczas otwarcia restauracji udzielił inny znany w Łodzi kucharz, Damian Marchlewicz z Hell's Kitchen (obecnie szef kuchni w Klubie Wino).

Karta lokalu będzie mieć charakter śniadaniowo-lunchowy, z naciskiem na świeżość produktów i codzienną zmienność menu, w którym dominować ma swojska, polska kuchnia, choć nie bez akcentów bardziej międzynarodowych, jak wczorajsze penne arrabiata z chorizo, które uzupełniało pierwsze menu zawierające również karczek pieczony w sosie z zielonym pieprzem z puree ziemniaczanym i marynowanymi buraczkami, filet z kurczaka w sosie winno-śmietanowym z suszonymi pomidorami podawane z warzywami na parze, paprykę faszerowaną, krem z pieczonego kalafiora z ziołową oliwą i czarnuszką oraz ogórkowa na wędzonce.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie