1/13
W Warszawie warto spróbować słodkości określanej pańską...
fot. Szymon Starnawski/archiwum PolskaPress

Pańska skórka

W Warszawie warto spróbować słodkości określanej pańską skórką. Smakołyk przygotowywany jest z cukru, wody, syropu smakowego, ubitych białek i mąki ziemniaczanej. Kliknij w obrazek, aby zobaczyć inne ciekawe produkty i potrawy z woj. mazowieckiego.

2/13
Jednym z dań regionalnych Mazowsza jest zupa z dyni z...
fot. 123rf.com/bhofack2/zdjęcie ilustracyjne

Zupa z dyni z Jednorożca

Jednym z dań regionalnych Mazowsza jest zupa z dyni z Jednorożca.

3/13
Nazwa najprawdopodobniej wywodzi się od trasy W-Z, choć...
fot. wikimediacommons.pl/CC by 3.0

Wuzetka

Nazwa najprawdopodobniej wywodzi się od trasy W-Z, choć według drugiej wersji jest to tylko skrót od wypieku z kremem (wu -zet-ka).

4/13
W Warszawie w dwudziestoleciu międzywojennym były popularne...
fot. Andrzej banas/Gazeta Krakowska

Flaki po warszawsku

W Warszawie w dwudziestoleciu międzywojennym były popularne flaki podawane z pulpetem i startym parmezanem.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Najpiękniejszy obrazek finału Pucharu Polski. Kibic Pogoni z fanką Wisły pod rękę

Najpiękniejszy obrazek finału Pucharu Polski. Kibic Pogoni z fanką Wisły pod rękę

Pierwsza oprawa kibiców Wisły Kraków na finale Pucharu Polski

Pierwsza oprawa kibiców Wisły Kraków na finale Pucharu Polski

Rozpoczynamy Grand Tour, czas na Włochy. Etapy, faworyci, Polacy i historia!

Rozpoczynamy Grand Tour, czas na Włochy. Etapy, faworyci, Polacy i historia!

Zobacz również

Znane osoby na finale Pucharu Polski. Zobacz zdjęcia z loży

Znane osoby na finale Pucharu Polski. Zobacz zdjęcia z loży

Najpiękniejszy obrazek finału Pucharu Polski. Kibic Pogoni z fanką Wisły pod rękę

Najpiękniejszy obrazek finału Pucharu Polski. Kibic Pogoni z fanką Wisły pod rękę