1/6
Galette des rois to tradycyjny wypiek przyrządzany 6...
fot. David Gaboriaud

Galette des rois to tradycyjny wypiek przyrządzany 6 stycznia we Francji.

2/6
Galette des rois nadziewane jest masą migdałową zwaną...
fot. unsplash.com

Galette des rois

Galette des rois nadziewane jest masą migdałową zwaną frangipane.

3/6
Rodzynki to częsty dodatek do ciasta drożdżowego formowanego...
fot. unsplash.com

Brioche des rois

Rodzynki to częsty dodatek do ciasta drożdżowego formowanego na kształt korony Trzech Króli.

4/6
We wschodniej części Francji galette des rois przyrządzane...
fot. unsplash.com

Jabłka do galette des rois

We wschodniej części Francji galette des rois przyrządzane jest z dodatkiem masy migdałowej i jabłek.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Ulica Lutomierska w Łodzi wyremontowana w połowie. Drogowcy pracują na drugiej jezdni

Ulica Lutomierska w Łodzi wyremontowana w połowie. Drogowcy pracują na drugiej jezdni

Maturzyści na językach. Maraton  egzaminacyjny trwa. ZDJĘCIA z Technikum 19 w CKZiU

Maturzyści na językach. Maraton egzaminacyjny trwa. ZDJĘCIA z Technikum 19 w CKZiU

Czy Widzew wbije gwóźdź do zawodowej trumny Waldemara Fornalika?

Czy Widzew wbije gwóźdź do zawodowej trumny Waldemara Fornalika?

Zobacz również

Oto najnowszy ranking liceów w Łodzi według portalu Wasza Edukacja ZOBACZ

Oto najnowszy ranking liceów w Łodzi według portalu Wasza Edukacja ZOBACZ

Ulica Lutomierska w Łodzi wyremontowana w połowie. Drogowcy pracują na drugiej jezdni

Ulica Lutomierska w Łodzi wyremontowana w połowie. Drogowcy pracują na drugiej jezdni