1/14
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem
Pyszne, kruche ciasto z rabarbarem i budyniem z pewnością posmakuje wszystkim. Zobacz, jak je przygotować. Oglądaj zdjęcia z opisami w galerii.
2/14
Ciasto z rabarbarem i budyniem. Przepis
Przepis na ciasto z rabarbarem i budyniem nie jest bardzo trudny do wykonania, ale zajmuje nieco czasu. Trzeba zagnieść ciasto, schłodzić je, zrobić budyń i całość upiec. Zapewniam jednak, że wyśmienity smak wypieku z pewnością wynagrodzi nam nasze trudy.
3/14
Ciasto z rabarbarem i budyniem. Krok 1
Zacznij od kruchego ciasta. Przesiej mąkę pszenną z zimnym masłem. Możesz zrobić to za pomocą noża lub specjalnym siekaczem do ciasta kruchego.
4/14
Ciasto z rabarbarem i budyniem. Krok 2
Dodaj cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i żółtka. Zagnieć ciasto i podziel na pół - jedną połówkę schowaj do lodówki na minimum 30 minut, a drugą do zamrażarki.