Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tartaletki z kremem mascarpone i dynią [PRZEPIS]

(lb)
Dziś proponujemy sprawdzony przepis na pyszne tartaletki z kremem mascarpone i dynią.

KSW 32 TRANSMISJA NA ŻYWO STREAM [GDZIE OBEJRZEĆ]

Składniki puree z dyni: jedna mała dynia, o wadze do 1 kg,
dwie łyżki brązowego cukru.

Składniki kremu: 250 g schłodzonego serka mascarpone, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki imbiru, 1 laska wanilii, 3 łyżki cukru pudru, 1/2 szklanki posiekanych fig, opakowanie tartaletek z kruchego ciasta Dancake Mini.

Do przygotowania deseru możemy użyć gotowego puree, ale znacznie bardziej aromatyczne jest to przygotowane własnoręcznie. Wystarczy wydrążyć dynię i obrać ją ze skórki, pokroić w plastry i upiec do miękkości w temperaturze 180 st. C. Tak przygotowany miąższ umieszczamy w kielichu blendera, dodajemy dwie łyżki brązowego cukru i blendujemy całość, do uzyskania gładkiej, aksamitnej konsystencji.
Po ostudzeniu puree przygotowujemy krem. Serek mascarpone mieszamy łyżką z cukrem, ziarenkami wanilii i przyprawami korzennymi. Dodajemy posiekane figi. Łączymy krem mascarpone z puree z dyni. Tak by powstała jednolita masa.
Krem nakładamy na gotowe spody.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany