Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Takie są fakty. Magda Gessler wkurzyła Ślązaków

Jan Hofman
Jan Hofman
Celebryci mają taką dobrą cechę, przynajmniej są o tym święcie przekonani, że wszystko wiedzą, robią to najlepiej, posiadają nadprzyrodzone zdolności w swoim fachu, znają się na wszystkim, w małym palcu mają wiedzę na wszystkie możliwe tematy, wszystko znają od podszewki, mają świetne pojęcie, co, jak i dlaczego...

Pewnie także tym tokiem myślowym poszła Magda Gessler. Naczelna kucharka kraju w jednym z ostatnich odcinków „Kuchennych rewolucji” odwiedziła pewną restaurację na Śląsku. Postanowiła wprowadzić zmiany w menu i zaproponowała dania, takie jak: marynowane kurki, pieczeń śląska czy barszcz z małosolnych ogórków.
Autorka była zadowolona z pomysłu, czego nie można powiedzieć o tych, którzy obejrzeli program. Nie brakło krytycznych głosów. Oto jeden z nich:
„Pani Gessler zna Ślązaków lepiej niż sami Ślązacy? Jako Ślązak typowe dania dla naszej kuchni zamówiłem w restauracji może dwa razy w życiu. Jak wychodzę z domu, to chcę czegoś innego, a nie żuru, rolady i wursztu”.

od 12 lat
Wideo

Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany