MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
WARZYWA...
fot. pixabay.com

Takie mrożonki prawie nigdy nie tracą ważności. Te produkty można przechowywać w lodówce miesiącami! [lista]

JAK DŁUGO MOŻNA PRZECHOWYWAĆ WARZYWA W LODÓWCE?

WARZYWA
Mrożone warzywa są zdecydowanie zdrowsze, niż warzywa w puszkach. Ich trwałość i przydatność do spożycia waha się od trzech miesięcy w przypadku pomidorów lub papryki w zamrażarce do jednego roku w przypadku produktów mrożonych kupowanych w sklepie.

Zielone warzywa liściaste najlepiej zblanszować i przetrzeć przed zamrożeniem ze względu na wilgoć.

Badania wykazują, że mrożonki mogą nawet lepiej zachować składniki odżywcze niż świeże warzywa leżące w lodówce. Szczególnie mrożony kalafior, kukurydza, szpinak i brokuły są doskonałą alternatywą dla świeżych, przetrzymywanych zbyt długo w lodówce.

Zobacz również

Pobiegną i zatańczą dla Natalii. Już w sobotę festyn charytatywny

NOWE
Pobiegną i zatańczą dla Natalii. Już w sobotę festyn charytatywny

Nowoczesna technologia w służbie mieszkańców Dolic: interaktywny Info-kiosk

NOWE
Nowoczesna technologia w służbie mieszkańców Dolic: interaktywny Info-kiosk

Polecamy

Śmiertelny wypadek na autostradzie A2. Nie żyje motocyklista...

Śmiertelny wypadek na autostradzie A2. Nie żyje motocyklista...

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Fury nie spojrzał Usykowi w oczy w bitwie poglądów. Już jutro walka stulecia

Fury nie spojrzał Usykowi w oczy w bitwie poglądów. Już jutro walka stulecia