Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ...
fot. pixabay.com

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone. Przez to mięso nie będzie soczyste i smaczne

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone

WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ
Wrzucanie od razu całej zawartości opakowania na patelnię to błąd popełniany przez większość ludzi. A może to mieć wpływ na smak, konsystencję i aromat dania. Mięso mielone ma w sobie dużo wody, więc wrzucenie go w całości na patelnię sprawi, że soki puszczą i zamiast się smażyć, zacznie się ono gotować. Mięso mielone warto wrzucać na patelnię niewielkimi partiami i w odstępie kilku minut. Dzięki temu szybko się zetnie, a soki pozostaną wewnątrz.

Zobacz również

W Busku-Zdroju odsłonięto ławeczkę Krystyny Jamroz, śpiewaczki operowej [ZDJĘCIA]

W Busku-Zdroju odsłonięto ławeczkę Krystyny Jamroz, śpiewaczki operowej [ZDJĘCIA]

Trwa budowa nowego żłobka w Grójcu. Nowy obiekt pomieści 96 dzieci [ZDJĘCIA]

Trwa budowa nowego żłobka w Grójcu. Nowy obiekt pomieści 96 dzieci [ZDJĘCIA]

Polecamy

W województwie kujawsko-pomorskim wystartował plebiscyt „Kobiety z pasją”

NASZ PATRONAT
W województwie kujawsko-pomorskim wystartował plebiscyt „Kobiety z pasją”

Ciech Soda Polska znika od czerwca z Inowrocławia

Ciech Soda Polska znika od czerwca z Inowrocławia

Akcja "Trzeźwy kierujący" w Kujawsko-Pomorskiem. 25 osób było „na podwójnym gazie"

Akcja "Trzeźwy kierujący" w Kujawsko-Pomorskiem. 25 osób było „na podwójnym gazie"