Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi należy dobrze opłukać, odłamać zdrewniałe końce...
fot. Julianna Bednarczuk

Szparagi białe czy zielone? Makłowicz ma swój typ. Jak przechowywać szparagi? Przepisy od mistrzów kuchni

Pizza z zielonymi szparagami

Szparagi należy dobrze opłukać, odłamać zdrewniałe końce (cienkie szparagi zazwyczaj nie mają ich wcale), osuszyć na papierowym ręczniku. Grubsze szparagi zblanszować: zanurzyć na pół minuty we wrzątku, a następnie włożyć do zimnej wody, odcedzić, osuszyć na papierowym ręczniku, dodatkowo można przekroić wzdłuż na pół.

Zobacz również

Czas na szparagi! Zobacz propozycje kucharzy Concordia Taste

NOWE
Czas na szparagi! Zobacz propozycje kucharzy Concordia Taste

Uczniowe SP nr 5 w Krasnymstawie uczestniczyli w programach profilaktycznych

Uczniowe SP nr 5 w Krasnymstawie uczestniczyli w programach profilaktycznych

Polecamy

Kiedy pić kawę? Ekspertka od snu podaje konkretną godzinę

Kiedy pić kawę? Ekspertka od snu podaje konkretną godzinę

Tańsze paliwo na majówkę. Wraca promocja Orlenu?

Tańsze paliwo na majówkę. Wraca promocja Orlenu?

Zagrożeni hałasem w szkole. Wrzawa sięga niemal 100 decybeli!

Zagrożeni hałasem w szkole. Wrzawa sięga niemal 100 decybeli!